Din 13 crossovere numai Subaru Forester şi Mitsubishi ASX au arătat rezultate excelente la testele de siguranţă IIHS
17 Mai 2013, 17:18
Crossoverele şi SUV-urile compacte sunt foarte populare nu numai în Europa şi la noi în ţară, dar şi în SUA. Institutul american IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), a decis să testeze 13 crosovere noi cu anii de producţie 2012-2013 la noul crash-test de siguranţă cu o acoperire a părţii frontale de 25% la o viteză de 40 mile pe oră (64 km/h), care a pus la pământ mulţi producători premium în testele precedente. Acest crash-test este o adevărată încercare pentru automobile, arătând într-adevăr nivelul de siguranţă de care ele dau dovadă.

Din cele 13 crossover testate, doar Subaru Forester şi Mitsubishi ASX (cunoscut în SUA ca Outlander Sport) au primit cea mai naltă distincţie Top Safety Pick+. Astfel, numărul de vehicule care au primit cel mai mare rating a ajuns la 20 de maşini din diferite segmente. Noul Subaru
Forester a demonstrat rezultate excelente fiind un adevărat exemplu - structura caroseriei a rămas intactă, doar planşa de bord s-a deplasat un pic spre spate, în timp ce airbag-urile au lucrat perfect şi nu au permis ca
capul manechinului să atingă elementele dure a interiorului. Puţin mai jos sa stabilit şi Mitsubishi ASX recent renovat, care s-a arătat aproape la fel de bine în acelaşi crash-test complex.
Restul crossover-urilor, 11 la număr, inclusiv BMW X1, Buick Encore (cunoscut la noi ca Opel Mokka), Ford Escape (cunoscut la noi ca Ford Kuga), Honda CR-V, Hyundai Tucson (i se mai spune ix35), Kia Sportage, Mazda CX-5, Volkswagen Tiguan, Jeep Patriot, Jeep Wrangler şi Nissan Rogue, în testul cu acoperirea părţii frontale de 25%, au arătat o protecţie insuficientă sau slabă.

Cel mai slab rezultat l-a arătat Nissan Rogue, caroseria căruia s-a deformat simţitor încât părţile de la interior aproape că atingeau scaunul şoferului (o puteţi vedea în comparaţie cu Forester pe imaginile alăturate). Un rezultat nu tocmai bun l-a arătat şi Jeep Patriot – caroseria nu a rezistat impactului, iar airbag-urile laterale nu s-au declanşat pentru a proteja capul şoferului.
Conform celor de la IIHS, producătorii cu rezultate slabe, ar trebui să mai lucreze asupra modelelor sale,
pentru a putea atinge rezultatele
fenomenale ale modelelor
Subaru Forester şi Mitsubishi ASX.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
6,604
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (51)
Alexei
Rezina, Moldova
la 17 Mai 2013 - 17:50
Rau ca nu a fost ceva de la MB si de la Toyota, dar daca sa analizam testul precedent : http://www.piataauto.md/Stiri/2012/08/Masinile-pe-care-le-credem-sigure-au-obtinut-rezultate-jalnice-la-un-nou-test-de-siguranta-al-institutului-american-IIHS/ (unde Lexus IS si ES au obtinut rezultate mai proaste fata de nemti ) cred ca tot asa se va primi, mai ales ca Toyota poate mai mult dar din niste motive imaginare aduce pe piata mai putina calitate , pe cind altii fac mai mult decit pot si aduc pe piata ceva demn de numele pe care-l poarta... Bravo Mitsubishi si mai ales Bravo Subaru ))))
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 17 Mai 2013 - 18:20
IS si ES au obtinut rezultate prea bune fata de nemtii a caror modele erau aparute pe piata de foarte putin timpr. IS a fst lansat in 2005 -2006 , mi se pare firesc sa primeasca acele puncte fiindca avea cam 6-7 ani de cand aparuse deci trenul de rulare era mai batran. Si la fel pot spune si despre ES. In plus nemtii trebuiau sa exceleze, insa acum au RUSINEA sa o recunoasca ca sunt VARZA la aceste teste. In cocluzie tot ''japoneza '' a iesit castigatoare o Acura/Honda daca imi aduc aminte.
5
2
Robert
Bucureşti, România
la 17 Mai 2013 - 18:22
Iar acum, ca deobicei. Tot japonezii dau dovada de masini sigure. Mitsu chiar produce masini foarte sigure, eu nu m-am simtit niciodata nesigur in al meu. Oricum FELICITARI amandurora, '' ghermanii '' se pot strange de unghii acum de invidie :))
5
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 17 Mai 2013 - 19:14
Daca nu ai inteles din ce cauza am postat comentariul treci pe alaturi, daca insa ai inteles nu te da cu fundul la gard, toyota e una si acura e alta, nu o pune la o gramada cu japonezii pt ca cind face ceva de treaba de alti japonezi nu spui un cuvint numai T O Y O T A... Faptul ca tin atit de mult timp pe piata un oarecare model, nu le da dreptul sa se acopere cu acest, doar,repet, singur ai spus-o ei pot mai mult, deci trebuie sa fie cu citiva pasi mai inainte (tot sunt spusele tale).. Recunoaste ca si ei calca pe greble nu mai rau ca altii..Pentru ca si mie imi pare foarte rau ca CR-V si CX-5 s-au facut de rusine( si asta datorita pretului pe care-l afisa, macar la Ford, Kia si Hyundai macar pretul e cit de cit cu picioarele pe pamint... )
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Mai 2013 - 22:25
VIVA LA SUBARU!!! Nu am crezut ca marca mea preferata le va rade gustul tuturor la asa teste! Chiar am ramas placut impresionat! BRAVO FHI, din ce in ce tot mai tare le prefer rezultatele muncii lor!

Demult s-a ruinat stereotipul ca o masina mare e si sigura! Un Jeep din '90 nu se deforma asa cum o facut-o acesta din 2013... atunci daca era metal, ap metal era!!!

Alexei: cu faptul ca cer parale mari si ofera cam putin la catpitolul siguranta, sunt deacord. Cam m-am dezamagit... intr-adevar puteau face ceva pentru a evita aceste probleme, sa speram ka odata ku facelift-ul vor veni si ku completari asupra minusurilor!
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Mai 2013 - 22:45
Japonezii se afla la inaltime. Nu m-am asteptat de la crossovere la asa ceva. mai bine imi eau un sedan si stiu ca is mai in siguranta.
0
3
Robert
Bucureşti, România
la 17 Mai 2013 - 22:51
@VB_1ONE. Oricat ar incerca unii sa recunoasca, este adevarat faptul ca japonezii fac printre cele mai sigure masini de serie din lume pe langa Volvo.Din cate imi dau seama japonezii au centre de testare speciale, iar unele modele sunt testate in secvente care astazi nu sunt difuzate de EURO-NCAP.Tot airbag-ul pt genunchi a fost inovatie japoneza.
Cat despre Subaru, a castigat si Legacy un punctaj destul de decent la astfel de teste, deci sta bine .
2
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Mai 2013 - 00:25
Gh1ţîşor: Da da da... ia-ti un BYD sau Chery, siguranta ti-i garantata! :-D
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Mai 2013 - 00:33
Stii ca si francezii nu stau rau cu siguranta... ei tot multe ori i-au 5* la Crash-Teste!
0
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Mai 2013 - 00:34
Robert:
0
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 09:22
Alexei, ai vrut TOYOTA, na TOYOTA : http://www.youtube.com/watch?v=uzGgrO-5wjw

5 stele si tocmai de asta nu au pus-o in testul respectiv pentru ca ii batea pe toti!!!!!!!!!!!!
2
2
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 09:25
http://www.youtube.com/watch?v=LZzP_-uHUfI

Alexei, nu inteleg ce vezi tu rau la ES????
2
2
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 09:32
Iata si mercedesul glk si mi se pare ca dupa cu sare masina si soferul in interior, mai sigura e toyota rav 4

http://www.youtube.com/watch?v=bYmloNMimc0
2
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 09:42
http://autos.jdpower.com/content/blog-post/lGLxko5/2013-lexus-es-earns-5-star-overall-nhtsa-crash-test-rating.htm
Asta a fost despre Lexus ES

http://www.euroncap.com/tests/lexus_is_2006/271.aspx
Asta e despre IS
2
0
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 09:43
Asa ca mai documentati-va inainte de a scrie prostii. Dar cel mai bine e sa conduceti atent, ca sa nu patiti ceva rau!
2
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 09:53
@valeriu, bai tontule.. tu nu-mi arata euroNCAP, tu spune-mi despre IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), daca nu stii in testele lor multi care au obtinut 5 stele la Ncap aici cu greu au luat 3 stele...
Nu tupi si acceseaza http://www.piataauto.md/Stiri/2012/08/Masinile-pe-care-le-credem-sigure-au-obtinut-rezultate-jalnice-la-un-nou-test-de-siguranta-al-institutului-american-IIHS/ , robert o facut-o si o incercat el sa spuna ca sunt de ani diferiti dar asta nu importa, trebuia sa schimbe alta generatie, sau sa nu permita iesirea pe piata daca e asa de buna cum spuneti voi.. uite in acest test ce rezultate are IS-ul si ES-ul fata chiar si de VW CC si nu-mi aduce argumente trase de coada..
1
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 10:01
p.s. si de ce ma rog mi-ai dat link-ul cu ES , acolo tot video este despre impactul frontal, insa aici daca ai privit atent video postat de PA, ai observa ca merge vorba despre alt fel de impact, care este mult mai periculos si carui ii face fata ft putine automobile, da acela cu care te lauzi tu il trec cu brio deja multi chinezi )))..daca taceai, mai destept pareai,... Nu stiu de ce am impresia ca vorbesc cu acelasi om: acelasi fanatism orb fata de Toyota, aceleasi argumente fara legatura reala, acelasi tupeu ......)))
1
2
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 10:07
Alexei, cel putin nu sunt asa de needucat ca tine si nu te-am numit in nici un fel. Observ ca nu meriti atentie si nu te screme degeaba, e klar cu tine.
2
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 10:08
* impact frontal TOTAL (la ES) si impact frontal PARTIAL (la testele din video IIHS)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u2Fzp3f-C0I uite aici cum se comporta ES-ul tau si roagate sa nu patesti la fel ...acum inainte de a inainta niste reprosuri documenteaza-te, analizeaza si mai gindeste-te daca se merita efortul , pt ca altii vad mai multe nu numai "bombonica" celor de la Toyota..
1
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 10:10
Valeriu, ap iaka vezi ,treci pe alaturi si nu ma lua peste picior, ca sunt satul deja de Robert, eu m-am documentat ,tu insa ai crezut c esti cel mai destept.. stai pe lok cumintel ...
1
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 10:22
In primul rand e vorba despre IS si e model vechi.
Tu Alexei nu citi si privi numai ce iti convine tie. Ti-am dat link cu noul ES care a obtinut 5 stele de la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Il mai dau odata si pentru cei care te-au crezut pe tine: http://autos.jdpower.com/content/blog-post/lGLxko5/2013-lexus-es-earns-5-star-overall-nhtsa-crash-test-rating.htm

Cat despre euroncap, nu comentez si nu cred ca esti tu in masura sa ii apreciezi.
Nu sunt fanat Toyota, imi place si gata. Pentru drumurile noastre nu cred ca este ceva mai bun.
3
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 10:38
http://www.youtube.com/watch?v=lu54blQUdtQ

Iata si video
2
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 10:48
Bai tu video ai privit? eu privesc si citesc tot, nu folosi metoda lui robert de a spune adversarilor ca fac ceea ce defapt le este propriu insusi voua... poeziile voastra spunetile la gradinita.. eu am vazut video de la IIHS si mai mult comentarii nu vreu.. iti mai spun odata daca vrei sa citesti nu conteaza anu (nu intimplator a participat la aceste teste ), daca e mai rau decit concurentii trebuie sa fie mult mai ieftin, sau pentru un asa brend trebuie scos din productie si inlokuit cu alt model..daca nu o fac inseamna ca isi asuma responsabilitatea ...........
Pentru drumurile noastre mai este subaru si altele...iti place, bravo tie, mie nu, deci nu incerca cu tupeu cum face robert sa scrii la fiecare post ceva de genu "da e bun e frumos da toyota ii tot mai buna....."..... si nu o sa-ti spun nimic....iti place? Laud-o, pe alte marci nu le atinge..
2
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 10:52
iata video am privit dar nu gasesc rezultatele...da arata impactu lateral dar unde-i rezultatul obtinut, poate eu nu-l vad, poti sa mi-l arati sa pot compara cu alte marci? daca da iti multumesc daca nu pot si eu sa-ti arat video de acest gen, e plin net-u.
1
1
ghenyg
London, Marea Britanie
la 18 Mai 2013 - 10:57
Valeriu nu tot ce-ti place este bun si pentru altii.Inca ceva,sa deschizi gura atunci cind vei vedea pe drumurile din MD o toyota de 20 ani teafara!!!Si cum asta nu se va intimpla niciodata,ramine sa recunosti ca acelesi VW GOLF Mk2,AUDI 80,100,MB W123,124....etc.,sint masini pentru drumurile noastre.
1
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 11:28
Mai nemtilor, da rai mai sunteti!
Alexei, citeste primul comentariu si vezi cine a atacat primul Toyota si Lexus.

ghenyg, nu-ti place, nu-ti cumpara. Eu mi-am cumparat Toyota pentru ca imi place si sunt foarte multumit de ea. Daca o sa patesc ceva cu ea, va voi spune si voua, pentru ca nu ma plateste toyota sa-i laud, as vrea eu!

Toyote vechi nu prea sunt pentru ca in anii 90 toti erau nebuni dupa mers-uri, bmw, audi si mai ales opel si vw. Astfel nemtii au scapat de rablele lor si si-au cumparat masini noi. In ultima vreme insa la noi tot mai multi cumpara altceva decat masini germane.
Daca vrei insa gasesti si la noi corolle vechi, si lexus-uri ls de prin 1990...
1
1
ghenyg
London, Marea Britanie
la 18 Mai 2013 - 11:43
Sigur ca gasesti lexus,corolla,numai ca nu-s tefere.
2
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 12:06
Valeriu, Eu defapt l-am atacat pe Robert, sa spunem asa l-am dat cu nasu in ccatu pe care l-au facut cei de la Lexus...
1
1
GRED
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 12:40
Robert nu stiam ca ai Pajero. Varul meu are Pajero si vreau sa spun ca e f. buna in Off-Road - chiar Land Cruisere scotea din noroi cu el.
Dar tot el mi se jaluie ca are asa o izolare fonica proasta - extraordinar de proasta.
Rotanele celea cu mult cauciuc pe ele cat sunt de mari nu ajuta nimic - dezbate piatra la rinichi !
0
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Mai 2013 - 12:41
Baieti, haideti daca doriti sa comparati ceva, atunci komparati acelasi tip de crash-test la acelasi model si in asa mod va ve-ti putea continua dezbaterile cu opinii proprii, in caz contrar e inutil sa pierzi vremea citind pareri aberante... Cu toata stima si respectul!
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Mai 2013 - 12:43
GRED: da da da... am mai auzit de izolare fonica minima la Pajero si de dezbatut rinikii tot, kiar personat am asistat la asa procedura de "masaj" :-D
0
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 14:04
Ce ai in vedere defapt prin : "... komparati acelasi tip de crash-test la acelasi model ..."?
0
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 14:25
Sa ne luam masinile si sa le pocnim de ai multe ori in acelasi fel in acelasi loc! :))
2
0
Valeriu
Chişinău
la 18 Mai 2013 - 14:34
referitor la "ccatu pe care l-au facut cei de la Lexus..." asta e atac direct la Lexus. Poate Robert si exagereaza uneori, dar nu e bine sa vorbesti asa despre o masina care devine tot mai buna si performanta.
Cu parere de rau criza si tsunami-ul din Japonia au afectat vanzarile Lexus si Toyota, dar calitatea lor nu a scazut, din contra. Si apoi nu va asteptati ca japonezii sa faca ceva de proasta calitate. Da, ei pot sa faca mai simplu dar trainik. Asta este cel mai important.

Eu abia astept sa vad pe strazile noastre bijuteriile noi de la Lexus. Deocamdata am vazut doar un ES si arata super! De RX nici nu mai spun, pt ca este printre cele mai bune si populare in klasa sa.
1
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 16:19
Valeriu,
1. Una e impact frontal total si alta e partial (asta la un video) si la al 2-lea video, nu arata care este rezultatul testelor (la impact lateral ) eu nu pot sa spun cum s-a ispravit, nu am asa cunostinte in domeniu, eu doar analizez...
2. Am citit iata comentariul tau si asa as vrea sa fie, asa de obiectiv cum ai spus : "devine tot mai buna si performanta" (deci nu-i cea mai buna din toate punctele de vedere, cum spune Robert, ea doar merge spre asta, desi la unele capitole are succese grandioase ) ; "Da, ei pot sa faca mai simplu dar trainik. Asta este cel mai important." (de aici am inteles ca pentru tine e important sa fie trainic, eu am nevoie de Look, Comfort si Putere, fiabilitate la cum merg eu imi poate oferi si Dacia, sunt alte vremuri, piata e mai mare )..
3. Daca chiar la urma urmei as bate pe ceva trainic as alege Subaru, pina nudemult erau la un nivel pt mine acum datorita liniilor noi de design, Subaru sa clasat mai sus, iar toyota a cazut chiar si mai jos de Mazda, pt ca nu-mi place deloc liniile noi de la Toyota, dar asta nu inseamna ca altcuiva nui place, eu nu incerc sa spun ca daca mie nu-mi place filosofia Toyotei inseamna ca trebuie toti sa treaca la Subaru si nu fac glume prostesti pe seama lor cum face cel, care cum ai spus, "exagereaza uneori" , el exagereaza mereu... si nu V-am numit chitaioji, aziati, niponi , japonezi etc. cum face-ti voi (fani toyota anume, pt ca sunt si fani de la alte japoneze si nu spun nimic)
Daca as avea bani as procura un Jaguar, Aston Martin sau un Range Rover. Nu sunt fan la nici o marca, dar imi place sa admir design-ul si comfortul celor care produc ceva cu adevarat legendar...
1
2
Robert
Bucureşti, România
la 18 Mai 2013 - 17:26
@Alexei,

Mai degraba eu iti zic tie sa iti revizuiesti textele inainte de a le publica. Modul tau de exprimare precum si ortografia necesita multe imbunatatiri. Daca ai pune mana pe cate o carte din cand in cand, cu siguranta te-ar ajuta.Ai mult mai multe greseli de ortografie plus lipsa spatiilor intre litere deci ar fi bine sa taci si daca vrei sa postezi rezuma-te la a comenta materialul in discutie si nu mai intra in conflict cu nimeni pentru ca esti mic din toate punctele de vedere.
4
0
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 18 Mai 2013 - 20:32
Poate are acolo cîteva greșeli,dar nu asta contează.Ție nu ții totuna cum scrie el?!Contează ceea ce scrie.Și nu te da mă rog mare profesor,știu că voi romanii vă socotiți deștepți,dar abține-te.
2
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 18 Mai 2013 - 23:25
Robert_444, nu sunt la lectie de limba romana si nu am nevoie sa-mi revizuiesc comentariile. Doi, pe carte pun mina mai des decit tu pe mincare. Trei, nu importa anii ca sa te dau cu nasu in ccatu pe care il postezi. Si in sfirsit, patru--- in ultima vreme nu am timp, ma pregatesc de sesii si scriu aici de pe alta tastiera, de aceea lipsesc unele litere sau spatiile. Nu poti sa aduci un argument real la atacuri, taci ! nu te lega de ortografie si de modul de exprimare, eu inca incerc sa ma exprim mai clar, fara rusisme si alte procedee specifice majoritatii care se afla pe net din MD, cu abreviaturi sau ceva de genu, multumeste-te cu ceea ce ai, altfel nu o sa intelegi o boaba ..Sau in genere o sa scriu in rusa, sa nu te mai aud (citesc)...
Noapte Buna tuturor...
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Mai 2013 - 01:45
Alexei: Adika, de exemplu: impact frontal Toyota Camry la EuroNCAP si impact fontal Toyota Camry la IIHS. Doar asa poti trage careva conkuzii... Da voi faceti dea-ndoaselea: unu da un link, altu il contrazice cu ceva total diferit...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Mai 2013 - 01:46
Valera: Tu ce aici esti cel mai destept sau cum...? Vashe atkuda narisavalse? Citeste intii si intra in esenta, apoi insira-ti parerea geniala!
1
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 19 Mai 2013 - 10:40
VB_1One, Pai eu asta si fac de fapt, am aratat rezultatele lui IS si ES de la IIHS, el insa imi arata niste video de nustiu de unde, fara rezultate, cum sa compar?
1
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 19 Mai 2013 - 12:20
Valera e o fire linistita da voi il atacati din toate punctele de vedere ce caractere aveti?probabil toti sunteti holerici? Nu va enervati,stiti ca neuronii nu se restabilesc? O sa ajungeti la o virsta mai inaintata si o sa uitati cum va cheama (Boala Alzheimer) bucurativa de viata,ma duc sa privesc autostrada.Numai bine tuturor!
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 19 Mai 2013 - 15:14
'' ETALONUL '' siteului il ataca pe @Valeria, nu @VB_10NE.

@Alexei, ai nu zau '' tastiera '' ?=)) ::))..................Se spune '' tastatura '' CORECT....Ne ''dor ochisorii '' nu de alta, atunci cand vrem sa te citim.
4
0
petro
Chişinău
la 20 Mai 2013 - 09:15
va certati, dar pentru ce? oare se merita.....
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Mai 2013 - 16:30
Robert: ce ai mentionat acolo de mine ca nu am inteles sensul, sorry...
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 20 Mai 2013 - 22:21
@VB_1ONE, tocmai ti s-a spus pe fata ca esti de vina pt ''comportamentul '' agresiv, iar eu am incercat sa specific ca nu tu esti cauza, ci '' etalonul site-ului '' , stii tu despre cine vorbesc ;)
2
1
GRED
Chişinău
la 21 Mai 2013 - 09:21
"...Subaru şi Mitsubishi au arătat rezultate excelente... " - asta e titlul nu? Ce au greșelile gramaticale aici pe site. De acord ca tre sa scrim corect dar in graba ne mai scapa litere ...
0
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 21 Mai 2013 - 12:26
Robert, nu stiu daca ai citit comentariul meu pt ca vad ca a fost sters de redactie (recunosc ca eu am fost de vina), deaceea o sa mai scriu odata fara abuzuri...
1. Valeria? or ValeriU (sex masculin) ??? chiar iti revizuiesti comentariile sau cind nu poti sa raspunzi ca un barbat te transformi in profesoara? apropo mai ai multe greseli si tu, nu le mai caut pt ca nu am dorinta..
2. Mai bine prefer sa fiu un "etalon" in "" decit un Mascarici cu litera mare...
3. De fapt, este si cauza ,cred ca, pt care a fost sters comentariul... uite in cartile de informatica RM si vezi acolo cum este scris tastiera sau tastatura, sunt in Moldova, atita timp cit nu este interzis/gresit ---este permis... Poti sa nu-mi citesti comentariile daca te dor "ochisorii", pe mine de la ale tale mi se face rau ...uneori, daca ai observat, in special in ultimul timp, trec pe alaturi (sunt absurditati)...
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Mai 2013 - 14:45
Cum este corect: piloti sau chiloti? Cei ku voi baieti, nu va-ti saturat de lectiile de romana? Hai mai bine sa continuam diskutiile despre masini.. :)
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 21 Mai 2013 - 20:07
@VB_1one,


Eu as continua cu cea mai mare placere, insa de fiecaredata se gaseste '' nea Gheorghe '' ( @alexei ) ,sa te puna la puct din cauza frustrarii.
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Mai 2013 - 23:00
Eu ramin indeferent fata de asta... ka kalka pe nervi, ii kalk pe kap :-D
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!