O nouă serie de teste IIHS vine cu rezultate curioase
31 Iulie 2014, 07:45
IIHS, paralela americană a EuroNCAP-ului, a efectuat de curând o nouă serie de teste cu impact la doar 25% din suprafaţa frontală, cu o barieră rigidă, teste cunoscute şi ca „small overlap”.
Iniţiate acum vreo doi ani, aceste teste au bulversat adeseori publicul, prezentând rezultate dezastruoase pentru multe din modelele care se descurcă bine la testele convenţionale. Noua serie de teste nu face excepţie.
MINI Countryman a fost unicul model testat care a primit calificativul general „bun”, dar calificativul oferit pentru integritatea structurii este de „adecvat”. Chevrolet Volt, paralela americană a mai-cunoscutului pentru noi Opel
Ampera, a primit un punctaj un pic mai mic pentru comportamentul în test, însă graţie unui sistem opţional de avertizare în caz de coliziune frontală a devenit unicul model din cele 12 testate, care a primit eticheta TOP SAFETY PICK PLUS 2014, în timp ce Countryman s-a învrednicit doar de eticheta TOP SAFETY PICK 2014, şi ea una destul de râvnită, de altfel.

Rezultate generale bune, suficiente pentru ca modelel să fie desemnate în categoria TOP SAFETY PICK, au obţinut şi unele modele prezente de mult timp pe piaţă. Aici a impresionat în special Mitsubishi Lancer, model produs deja al 7-lea an, dar care a reuşit să manifeste o protecţie adecvată la integritatea structurii, marginală la forţe cinetice şi bună la alte patru capitole de analiză. Scion FR-S şi Subaru BRZ, modelele-clonă ale Toyotei GT86 comercializate în SUA, au manifestat o protecţie marginală la structură, dar una adecvată la forţe cinetice şi bună la celelalte patru capitole, astfel că şi ele se învrednicesc de calificativul TOP SAFETY PICK. Ultimul din această categorie e Ford C-Max Hybrid, cu note similare sportivelor de mai sus.

O performanţă mult mai slabă au
avut-o Scion xB – un model vândut
doar în SUA, şi Hyundai Veloster, model disponibil şi pe piaţa europeană cu mici adaptări. Fiat 500L a avut performanţe şi mai slabe, oferind o protecţie slabă la integritatea structurală. Alte două modele ale celor
de la Nissan – Juke şi Leaf – au primit calificative slabe, iar topul este încheiat de monovolumul familist Mazda5.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,613
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (1)
berta
Alba Iulia, România
la 31 Iulie 2014 - 12:10
SubaruBRZ nu este model clona al toyotei gt 86.Toyota are motorul boxer de la subi.Singurul lucru modificat este sistemul de injectie ,care este al celor de la Toyota(2 injectoare pe cilindru).
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!