Un Opel Zafira foarte fiabil: 500,000 km parcurşi fără probleme deranjante
11 Noiembrie 2014, 11:49
Ei bine, putem paria că cel puţin câteva zeci de exemplare Zafira din prima generaţie, prezente pe străzile Moldovei, au trecut de mult bariera de 500,000 km. Mai ales că unele dintre ele mai circulă şi astăzi în rol de taxiuri, făcând uz de sistemul de gaz natural comprimat, instalat în uzină. Dacă au fost fără probleme cei 500 mii de kilometri autohtoni sau nu, îi invităm pe proprietarii din ţara noastră să ne spunem, însă astăzi vă vom vorbi despre un exemplar al unui german, care se laudă cu jumătate de milion de kilometri parcurşi în 12 ani.

Neamţul proprietar e originar din Frankfurt, iar maşina sa e o Zafira din prima generaţie, echipată cu un motor diesel de 2.2 litri şi 125 CP, fabricată în 2002. Proprietarul său se declară foarte satisfăcut de exploatarea maşinii sale, întrucât pe parcursul a jumătate de milion de kilometri a avut de schimbat extrem de puţine
componente. Pe lângă materialele consumabile fireşti, precum discurile de frână sau plăcuţele de frână, ulei şi filtre, maşina a necesitat numai schimbarea tobei de eşapament, a două braţe de suspensie şi a pompei hidraulice. Toate celelalte componente, inclusiv amortizoarele, sunt încă originale, aşa cum au fost instalate din uzină!

Proprietarul său spune că nu a ocrotit maşina prea tare şi n-a alintat-o cu tratament special. Ba dimpotrivă, munca sa îl face să circule foarte des în sudul Europei pentru a-şi cumpăra de acolo vinuri mediteraniene şi delicatese specifice, de care are nevoie în activitatea sa. “Odată am încărcat în maşină 495 de sticle de vin şi nu am avut impresia că cer prea
mult de la maşina asta”, povesteşte neamţul.

Posesorul fericit al Zafirei a fost întâlnit de însăşi şeful Opel, care a încercat să-l convingă să schimbe maşina sa pe o Zafira Tourer nouă. Neamţul nu s-a lăsat convins prea uşor, însă, zicând că se va mai gândi dacă schimbarea ar fi oportună. Până atunci, spune el, se amuză la fiecare întâlnire cu prietenii, care îl mai întreabă miraţi dacă maşina sa încă mai merge.

Apropo, ştiaţi că designul acestei prime generaţii Zafira a fost elaborat de designerii Porsche, la comanda celor de la Opel?
PiataAuto.mdIlie Toma
2
8,660
COMENTARII (1)
salaria
Chişinău
la 11 Noiembrie 2014 - 12:01
".. iar maşina sa e o Zafira din prima generaţie, echipată cu un motor diesel de 2.2 litri şi 125 CP"
un benzinar Zafira ar face fata cu greu aceleasi conditii..
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!