BMW parchează singur şi evită în totalitate coliziunile!
17 Decembrie 2014, 09:40
După aşa producători precum Audi, Volvo şi Renault, un sistem de parcare complet automat vor prezenta şi bavarezii de la BMW la salonul Consumer Electronics Show (CES), care va avea loc la Las Vegas în perioada de pe 6 pe 9 ianuarie 2015.
Tehnologia Remote Valet Parking Assistant ne este prezentată pe prototipul unui BMW i3, care este dotat cu senzori laser, cu posibilitatea de a „vedea” totul în jurul maşinii. Mai mult decât atât, spre deosebire de
concurenţi, care necesită o infrastructură specială, pentru orientarea maşinii în spaţiul parcării, sistemul de navigaţie a bavarezului are integrat un plan 3D al parcării, care poate fi utilizat pentru orientare chiar şi în lipsa semnalului GPS.
Astfel, conducătorul poate coborî din maşină, să-i dea comanda de a se parca prin intermediul Smartwatch-ului şi să-şi vadă de treburile sale.





Maşina va porni fără conducător în căutarea locului de parcare, evitând pe parcurs incidentele cu pietonii, pilonii parcării sau alte automobile, iar atunci când proprietarul va chema automobilul înapoi, cel din urmă va calcula timpul când acesta va fi lângă parcare şi va porni pentru a ajunge la timp.
Pe lângă funcţia parcării automate, senzorii laser vor îndeplini rolul de asistenţi în evitarea completă a coliziunilor! Aceştia for scana împrejurimile şi vor încetini sau vor opri complet în doar câţiva centimetri, evitând orice coliziune. Dacă maşina va „simţi”, că conducătorul virează pentru a evita coliziunea, ea va „relaxa” frâna pentru o manevră eficientă. Cei de la BMW sunt siguri că aceste sisteme vor uşura viaţa şi vor îmbunătăţi siguranţa pe viitor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,099
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!