Camerele video de monitorizare a traficului din Moldova încalcă viaţa privată a şoferilor
18 Decembrie 2014, 14:00
Astăzi, 18 decembrie 2014, printr-o hotărâre a Judecătoriei Centru, a fost decis că, camerele video de monitorizare a traficului rutier încalcă viaţa privată a şoferilor din Moldova.

Procesul de judecată a fost intentat la cererea reprezentanţilor Asociaţiei Obşteaşti ”Juriștii pentru Drepturile Omului”, membrii cărora afirmă, precum viaţa lor privată este încălcată de aceste camere, motivând prin aceea, că imaginile filmate nu trebuie folosite pentru alte scopuri.

Astfel, de astăzi Judecătoria Centru interzice Ministerului Afacerilor Interne să exploateze camerele video de monitorizare a traficului din Moldova. Această decizie nu este una finală şi poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, informează Unimedia.
Se pare că de astăzi şi până la publicarea deciziei finale, conducătorii auto din Moldova nu trebuie să-şi mai facă griji, dacă undeva au „călcat” niţel marâcajul rutier, sau au depăşit viteza.
Totuşi, noi, cei de la redacţie, vă recomandăm să respectaţi regulile de circulaţie şi să fiţi extrem de prudenţi la drum!
PiataAuto.mdRedactia PiataAuto.md cu referire la Unimedia
1
4,437
COMENTARII (11)
GRED
Chişinău
la 18 Decembrie 2014 - 15:22
Juriștii pentru Drepturile Omului = viaţa lor privată este încălcată de aceste camere

Tamadau mamei lor !!!

Alte dosare mai IMPORTANTE si mai urgente astia nu pot porni ? Doar asta a ramas? Nu au unde apara drepturile omului doar aici? Viata mamei lor private !
0
1
Valeriu
Chişinău
la 18 Decembrie 2014 - 16:05
Presupun ca e justificata aceasta hotarare de judecata si asta pentru ca cei de la MAI s-au grabit sa-si ia otkat-ul din proiectul de instalare a camerelor, in loc sa pregateasca baza juridica. S-au gandit ca "la Moldova" va trece totul ca multe alte prostii.
Camere de supraveghere trebuiesc, dar faceti domnilor o lege normala. Atatea tari au camere, era atat de greu sa se preia experienta???
0
1
Igor
Chişinău
la 18 Decembrie 2014 - 18:54
em... eu am o prietena, cu care ma intalnesc demult... adica se rezuma totul la serios pe viitor...

si iata ca intr-o zi, gaseste in cutia postala o "scrisoare de fericire"... ca am incalcat pe Dacia linia continua de la semafor (cred ca la muuulti le-a venit)... avand "la bord" deja 8 puncte, ii zic sa se duca sa scrie la politie ca era ea l-a volan si sa nu ajung la 11 puncte... si ma trezesc ca ma suna si s-a inceput "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! kjhfgkjdsfhgkjshdfgkhsfdkjghkdsfjhgksdhfgh;sdalh;fmlvhlskdjnhglkjchslkdghsAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

si mi-am adus aminte, ca in ziua ceea eram cu o "fosta cunoscuta" cu care mergeam la "o cafea" la ea acasa, dar prieteni mele i-am spus ca m-au chemat de urgenta la aeroport sa intalnesc niste parteneri...

in pozele de rigoare cu incalcare, se vedea FOARTE bine cine era in masina, unde era mana soferului si cum stateau piciorusele pasagerei ...

ap mai baieti, va spun eu... prin ce-am trecut eu, nu doresc la nimeni :)))) cred ca orice barbat ar intelege la ce ma refer

evident ca eram "foarte suparat" pe acele camere... si nu, nu as avea nimic importiva celor care incalca, mi-am platit toate amenzile si etc... dar

MA DRESEZ CELOR CARE FAC POZELE: NU PUTETI SI VOI SA FITI MAI DISCRETI CU CEI CARE AU INCALCAT??? ASTA E CHIAR INTIMIDARE DE VIATA PERSONALA! FILMATI INCALCAREA, NU CINE E IN MASINA SI CE FAC ACOLO!!!!
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 18 Decembrie 2014 - 20:44
Hai ca asta-i buna. Aviz Victor Viorel Ponta ! Pe *sistemul* asta ar trebui sa scoata si camerele din Romanika , ca *vzi Doamne incalca viata privata la naiba* :)))) . Buna politica din RM , scuteste *cetatenii* de amenzi :)))) . Acum cocalarii cu Bhemve ursuletz si pisicutza isi vor *relua activitatea* cotidiano-meltenistico-cocalara fara aceste camere :)))) . Ar trebui sa introduca niste stalpi mai rezistenti sa nu-i mai darame ca la popice cand pierde un *meserias* cu Mertzedes controlul :))))
0
0
salaria
Chişinău
la 18 Decembrie 2014 - 21:41
Eu sunt multumit de hotarirea judecatoreasca: cred ca nu e normal ca sa fii amendat pentru ca ai incalcat demarcajul alb de la semafor ca sa-i permiti unei ambulante sa-si vada de treburile sale...
Sper sa fie aprobata aceasta hotarire pina la ultima instanta
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 19 Decembrie 2014 - 08:29
Avem o tara de oameni tampiti. Altceva nu-mi vine pe limba acum. Adica camerele acestea intimideaza viata privata. Care viata privata daca esti in spatiu public? Dar cum ramane cu camerele web instalate Publika TV prin oras? Cum ramane cu mass media care filmeaza locurile publice? Daca eu nimeresc cumva prin cadru ce trebuie sa fac? Sa-i dau in judecata?
@Salaria, oamenii de obiceci atrag atentia la lucrurile rele. Si chiar daca acel lucru s-a intamplat o singura data, iar lucruri bune au fost multe, el oricum isi va aminti de cel rau. E si cazul tau. Bine, s-a intamplat acolo o nedreptate. Dar tu ai analizat cate alte lucruri bune s-au intamplat? Cati imbecili care mergeau cu viteza mare au fost amendati? Si cati din ei au inceput sa circule regulamentar prin oras? Asta voi observati sau nu? Sau poate suntem in mama masii teroristi si va temeti sa nu fiti demascati?!
0
0
salaria
Chişinău
la 19 Decembrie 2014 - 09:32
@ Petru Amihalachioaie:
1) faptul ca camerele depisteaza debiloizii care "fugaresc" caii lor din metal peste limite - moment pozitiv!
(exista aici un "dar" : debiloizii cu papicu cu burtica grasa si telefoane cu legatura directa spre sefi nu vor suferi de pe urma acestor amenzi)

2) NU atrag atentie doar la lucruruile rele, totusi faptul ca politia impotenta trece pe linga masina cu numere RM G parca de-a beaua si "nici cir nici mir" - ma afecteaza

3) as urmari reactia fetei daca te-ar amenda pentru ca ai calcat cu roata peste linia alba demarcaj lateral stanga, in fata semaforului (iarasi din cauza ca un debiloid si-a parcat masina in intersectie, si altfel nu poti sa o eviti; iar politia trece pe alaturi si nici nu intreprinde nimic), si ti-ar spune: va rog sa platiti amenda pt ca ati trecut la lumina rosie a semaforului ?!!!!

4) inca o data: sper sa se schimbe ceva spre bine, in formatul actual sunt foarte multe lapsusuri..

sanatate!
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 19 Decembrie 2014 - 11:56
Asta-i cea mai tare poanta inainte de Craciun . Imi pare rau ca nu am citit comentariile, nu am avut timp, insa acum ca am citit si almanahul lui Igor am observat urmatorul lucru.

Citez : sa se duca sa scrie la politie ca era ea l-a volan si sa nu ajung la 11 puncte . ATENTIE MARE : >>ca era EA la volan<<

Citez 2 : in pozele de rigoare cu incalcare, se vedea FOARTE bine cine era in masina . ATENTIE : >> SE VEDEA cine ERA in masina . Am incheiat citaturile. Va dati si voi seama de bascalia lui Igor fara nici un fel de logica .

Oricum sa postezi cu atat nerusinare niste intamplari false care nu ti s-au intamplat in viata reala, crezat ca ceilalti le inghit ca pe niste adevaruri este grotesc . Pai i-a spune-ne domnule Igor, daca matale apareai in poza ca fiind la volan in ziua X, pt ce o mai trimeteai pe prietena ta sa afirme ca ea era la volan in locul matale ? Asta-i cea mai buna gluma pe care am auzit-o vreodata :))))))))

0
1
Robert
Bucureşti, România
la 19 Decembrie 2014 - 11:57
citatele*
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 19 Decembrie 2014 - 20:09
@salaria, sunt de acord cu tine ca exista lacune. Dar privim la general, situatia a devenit mai buna. Aminteste-ti de ultimul articol de pe PA.md, cand redactorii au fost la seful centrului de monitorizare. Din cate mi-aduc aminte, s-a mentionat ca comparativ cu perioadele anterioare, numarul de accidente / incalcari din oras s-a micsorat iar bugetul s-a marit. Ok, treaba cu bugetul aici e tema aparte, ca la noi de furat s-a furat tot timpul, asa ca putem sa nu speram ca din acesti bani va fi ceva folos, dar insusi faptul ca oamenii conduc mai atent deja este un plus. Si iarasi, sistemul nu este perfect, sunt de acord, dar schimbarea vine cu timpul. Este un proiect nou pentru tara noastra, haideti sa nu-i punem bete-n roate chiar de la-nceput.
0
0
salaria
Chişinău
la 23 Februarie 2015 - 15:15
@Petru Amihalachioaie: "Dar privim la general, situatia a devenit mai buna"

probabil ca nu ai dreptate.. iata unul din multiplele "beneficii"..

TRAGEDII pe şosea! 23 de accidente rutiere şi patru persoane moarte, în doar 72 de ore
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!