Land Rover Defender va fi scos din producţie la finele lui 2015 (Video)
23 Ianuarie 2015, 17:43
Chiar dacă denumirea Defender apăruse în 1990, rădăcinile acesteia duc chiar la începuturile brandului britanic, în 1948, atunci când apăruse Land Rover Series I. În 1983 „Prima Serie” a evoluat în modelele Land Rover 90, 110 şi 127, care la rândul lor au fost redenumite în Defender, pentru că acelea din urmă aveau nevoie de o
denumire, pentru a păşi într-un pas cu recent lansatul în acel timp modelul Discovery de prima generaţie, care debutase în 1989. Astfel, actualul Defender, cu mici retuşuri se produce din 1983, dar construcţia sa şi modul în care este produs acest tot-teren legendar, merg pe al 67-lea an!
În uzina din Solihull, Marea Britanie,
pot fi auzite bocănitele de ciocane sau sudarea manuală, pentru că roboţii aici practic lipsesc şi totul se face manual, la fel cum se făcea aproape 70 de ani în urmă! Unele utilaje sunt foarte vechi, dar acest lucru nu-i împiedică pe muncitori să producă unul dintre cele mai capabile tot-terenuri de serie din lume!
Poţi fi de-a dreptul şocat de modul în care decurge producţia lui Defender – parcă se face totul pe dos! Uite că avem planşa de bord, cablajele la locul lor, dar caroseria încă nu este instalată! Aceste momente le puteţi privi în filmuleţul de mai jos, unde este
arătat cum se produc ultimele exemplare Defender, pentru că în decembrie lui 2015, legendarul model va fi scos din producţie, oferind loc unei serii noi cu aceeaşi denumire, care va fi construită cu utilaje moderne începând cu 2016.
Pe parcursul lui 2015, britanicii vor scoate câteva ediţii limitate pentru a comemora istoria remarcabilă a modelului Defender, unele din ele fiind reprezentate pe imaginile acestui articol.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,674
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!