Premieră: Noul Volkswagen Touran
25 Februarie 2015, 11:12
La Salonul Auto de la Geneva cei
de la Volkswagen vor prezenta noua generaţie Volkswagen Touran. Acesta este un model absolut nou, fiind şi primul monovolum construit pe platforma modulară MQB.
A treia generaţie Volkswagen Touran a devenit simţitor mai mare. Lungimea a crescut cu 130 mm (4.527 mm), lăţimea cu 41 mm (1.814 mm), înalţimea s-a redus cu 6 mm (1.628 mm), iar ampatamentul a crescut cu
113 mm (2.791 mm).

Chiar dacă a devenit mai voluminos, noua platformă a permis ca Touran să „slăbească” cu 62 de kg, comparativ cu predecesorul său, în timp ce utilizarea oţelului de înaltă rezistenţă în proporţii mai mari a crescut rigiditatea caroseriei cu 25%.
Noul Touran va fi disponibil în versiuni cu 5 sau 7 locuri. Volumul portbagajului pentru versiunea cu 5 locuri a crescut cu 48 de litri, oferind 1.040 litri cu bancheta spate rabatată până la linia geamurilor sau 1.980 litri până la pod.
Designul noului Touran ae o alură mai dinamică fiind inspirat din fratele mai mic, Golf Sportsvan. Noul Touran
dispune şi de blocuri optice faţă full-LED (opţionale) şi blocuri optice spate cu tehnologie LED. Pentru un look mai agresiv este disponibil pachetul R Line, care se deosebeşte prin bare de protecţie, praguri laterale şi prin unele artificii de la interior.
Interiorul vine cu o mulţime de inserţii „piano black” şi elemente preluate de pe alte modele a concernului, inclusiv sistemul avansat multimedia cu display de 5 sau 8 inch, care include aşa funcţii ca MirroLink, Google Android Auto şi Apple CarPlay.
Pentru că este un monovolum de familie, inginerii au înzestrat interiorul cu 47 de locuri de depozitare, iar pentru un confort sporit, dotarea
de top Highline oferă climatizor în 3 zone. Noul Touran mai dispune şi de tehnologii moderne de siguranţă
activă, printre care cruise-control adaptiv, sistemul de frânare automată în cazul riscului de accident şi sistemul de frânare automată după
ce s-a produs accidentul.
Datorită noii game de motoare, noua generaţie Volkswagen Touran a devenit cu 19% mai eficientă. Aceasta este disponibilă cu trei propulsoare pe benzină - 1.2 TSI (110 CP), 1.4 TSI (150 CP cu consum de 5,4 l/100 km) şi 1.8 TSI (180 CP) şi cu două propulsoare diesel – 1.6 TDI (110 CP) şi 2.0 TDI (150 CP sau 190 CP).
Cea mai eficientă este versiunea Touran 1.6 TDI BlueMotion Technology, care consumă doar 4,1 l/100 km. Toate propulsoarele sunt dotate cu sistemul start-stop şi sistemul de recuperare a energiei cinetice.

Vânzările noului Volkswagen Touran vor demara în a doua jumătate a anului 2015.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
3,582
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!