Audi a produs benzina sintetică – e-benzin!
22 Mai 2015, 09:13
Se pare că cei de la Audi doresc în totalitate să elimine combustibilii fosili! După ce au creat metanul ecologic „e-gas” şi dieselul sintetic „e-diesel”, prin utilizarea resurselor regenerabile, precum energia solară, cei de la Audi au ajuns să creeze şi benzina ecologică – Audi „e-benzin”!

La fel ca şi e-gas şi e-diesel, noul e-benzin este absolut sintetic, iar pe viitor procesul va fi modificat, pentru ca în crearea acestui combustibil să fie utilizată doar apa, hidrogenul, CO2 şi energia solară, astfel eliminând în totalitate biomasa, care este utilizată la moment. Chiar şi acum rezultatele sunt mai mult decât impresionante. Benzina sintetică este un izooctan de 100%, astfel cifra octanică este egală cu 100. Mai mult decât atât, e-benzin nu conţine sulf sau benzen, arderea acestuia fiind foarte „curată”.
Cifra octanică ridicată va oferi posibilitatea de a crea propulsoare cu raport de compresie mare, care vor conlucra cu e-benzin pentru o eficienţă
sporită. Împreună cu Global Bioenergies, în 2016 Audi va crea o uzină pentru producerea unor cantităţi mai mari a benzinei sintetice, în timp ce testele acesteia vor demara foarte curând.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
2,801
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!