Mercedes-Benz G-Class trece printr-un nou facelift!
5 Mai 2015, 09:40
O adevărată legendă vie, care mai bine de 35 de ani bucură fanii tot terenurilor pur sânge cu o calitate impecabilă austriacă. Da, este vorba despre Mercedes-Benz G-Class care a trecut recent printr-un facelift moderat, care a atins atât aspectul exterior, cât şi partea tehnică. Reamintim, că ultimul facelift, modelul G-Class l-a primit în august 2012.
Toate motorizările obţin acum o suspensie optimizată, un sistem ESP mai sensibil la pierderile de aderenţă şi sistemul ECO start/stop, pentru a se conforma normelor ecologice Euro 6 şi a fi cu 16% mai eficiente. Cea mai importantă schimbare vine la
versiunea G 500, care primeşte noul propulsor V8 Biturbo de 4.0 litri, instalat şi pe modelul extrem G 500 4x4². Acesta dezvoltă 422 CP şi 610 Nm. Modelul G 350 d a devenit mai performant şi mai efficient.
Acum versiunea diesel dezvoltă 245 CP şi 600 Nm faţă de 211 CP şi 540 Nm anterior. Ambele versiuni, G 350 d şi G 500, primesc o nouă bară de protecţie cu prize mari de aer, care este executată în stilul versiunii G 63 AMG şi aripi evazate în culoare caroseriei, care sunt preluate direct de pe versiunile AMG.
Versiunea diesel (în imagine) acum vine cu jante la 18 inch standard, în timp ce la interior schimbările vin la planşa de bord şi display-ul de 11,4 cm. Modelele de performanţă AMG de asemenea primesc o planşă de bord redesenată.
La rândul său, versiunile AMG mai primesc şi un surplus de putere. Modelul dotat cu propulsorul V8 Biturbo, G 63 AMG, acum oferă 571 CP şi 760 Nm (+27 CP), iar versiunea V12 Biturbo, G 65 AMG, acum dezvoltă 630 CP şi 1.000 Nm (+13 CP).
Versiunile AMG sunt oferite cu noi nuanţe de culori stridente, precum verdele aprins, violetul, oranjul, galbenul şi maroul intens. Aceste noi culori vin în contrast cu barele de protecţie, aripile, acoperişul şi oglinzile retrovizoare, care sunt vopsite în negru lucios, iar cusăturile la interior, sunt realizate în nuanţa caroseriei.
Odată cu acest facelift, noul G-Class aduce şi o versiune specială - AMG EDITION 463. Aceasta este oferită pentru modelele G 63 AMG şi G 65 AMG, deosebindu-se prin jante forjate de 21 de inch, dungi negre pe lateral şi un interior bicolor, căptuşit în piele nappa şi înzestrat cu inserţii din fibră de carbon.

Unele surse spun, că G-Class va mai trece printr-un facelift mai consistent aproximativ peste 2 ani, care îi va prelungi viaţa până în 2027, atunci când va fi scos din producţie definitiv.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,794
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!