The Longest Drive: 20,000 km în 11 zile pe un Porsche Cayenne Diesel!
5 Mai 2015, 12:58
Danezul Ian Kalmar, fost instructor Porsche Driving Experience şi pilot de curse, a venit cu idea de a crea o echipă, care va trece în lung şi în lat întregul glob pământesc, pentru a spulbera toate recordurile în nenumărate expediţii.
Ideea s-a materializat în proiectul „The Longest Drive”, care a avut deja trei expediţii de succes: turul Australiei – 13,961 km în 5 zile, 18 ore şi 13 minute, traversarea Statelor Unite de la vest la est – 7,738 km în 3 zile, 5 ore şi 43 de minute şi traversarea Europei
şi Asiei din cel mai vestic punct al Franţei (Cape Pointe de Korsan) până în estul extrem al Rusiei, Oceanul Pacific (Cape Red Partisan) – 12,809 km în 5 zile, 21 de ore şi 14 minute.
Cea de-a patra expediţie The Longest Drive, a pornit recent, pe data de 2 mai, din cel mai nordic punct al Europei, Nordkapp, pentru a se îndrepta către cel mai sudic punct al Africii de Sud, Capul Agulhas. Distanţa de aproximativ 20,000 de km, va fi parcursă în mai puţin de 12 zile, iar în caz de reuşită, echipa va avea în „colecţie” alte două recorduri, inclusiv recordul celei mai rapide treceri din Londra în Cape Town!
Pentru reuşită, echipa formată din Ian Kalmar, mecanicul german Sebastian Bierhalter şi aventurierul Michael Griffith, care a participat la cursele Paris-Dakar, trebuie să facă cât mai puţine popasuri, doar opriri necesare pentru realimentarea maşinii – un Porsche Cayenne Diesel, pregătit special pentru expediţii.
La momentul de faţă, acest trio a parcurs 5,761 km şi se află în Serbia. Vă vom ţine la curent despre aventurile celor trei din această expediţie!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,085
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!