Audi prezintă noul S8 plus cu 605 CP!
5 August 2015, 11:50
Lupta pentru superemaţie în clasa sedan-urilor de lux devine tot mai fierbinte odată cu apariţia versiunilor dinamice. Cei de la Audi au prezentat noul S8 plus care preia coroana liderului în segmentul sedan-urilor de lux dinamice! Sub capota noului Audi S8 plus este instalat acelaşi propulsor 4.0 TFSI V8 biturbo care propulsează şi S8-ul obişnuit, dar performanţele acestuia au fost aduse la un cu totul alt nivel!
Puterea a fost crescută de la 520 la 605 CP, iar cuplul a urcat de la 650 la 700 Nm (750 Nm în regimul overboost)! Datorită celor 85 CP şi 100 Nm în plus, noul Audi S8 plus accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde (-0.4 secunde) şi atinge viteza maximă limitată electronic la 250 km/h, limita însă, poate fi mutată la 305 km/h!
Astfel, noul Audi S8 plus este cu 0.2 secunde mai rapid în demarajul de la zero la o sută decât principalul rival Mercedes-Benz S 63 AMG, nemaivorbind de viteza maximă care este cu 55 km/h mai mare cu limitatorul mutat!
Pentru a obţine astfel de rezultate, inginerii Audi au reprogramat unitatea de control al propulsorului şi au optimizat cele două turbocompresoare pentru a spori eficienţa acestora. Propulsorul noului Audi S8 plus
lucrează împreună cu transmisia automată cu 8 trepte şi sistemul de tracţiune integrală quattro dotat cu diferenţial autoblocabil.
Suspensia adaptivă şi direcţia „dynamic steering” au fost ajustate special pentru noul S8 plus.
La exterior noul Audi S8 plus se
deosebeşte prin elementele cromate şi ţevile de evacuare care au fost vopsite în negru lucios, spoilerul de pe capacul portbagajului, elemente din fibră de
carbon, precum corpurile oglinzilor retrovizoare splitterele faţă şi difuzorul spate, dar şi prin jantele speciale de 21 de inch „încălţate” în cauciucuri cu dimensiunea 275/35 ZR21.
Preţul noului Audi S8 plus în Germania va fi de 145,200 euro, acesta fiind disponibil din noiembrie anul curent.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,658
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!