Porsche şi Audi vor dezvolta împreună noi propulsoare V6 şi V8
13 August 2015, 09:18
Majoritatea propulsoarelor din grupul Volkswagen sunt preluate de toate brandurile care intră în grupul german. Porsche şi Audi la fel au împrumutat
propulsoare, dar inginerii s-au străduit să le modifice esenţial, pentru a le deosebi şi a le conferi spiritul brandului pe care îl reprezintă. Acum se anunţă
că cei doi producători germani lucrează împreună asupra unei noi familii de propulsoare turboaspirate V6 şi V8 cu un unghi între blocuri de 90 de grade care vor înlocui unităţile existente.
Noile propulsoare vor avea câte 500 cm. cubi per cilindru, astfel, V6-le va avea o cilindree de 3.0 litri, iar V8-le - 4.0 litri. Noua familie de propulsoare va fi modulară şi se va numi KoVoMo (din germană Konzern Vee Otto Motoren). Aceasta va utiliza turbocompresoare convenţionale, iar mai apoi va adapta şi compresoare electrice, demonstrate pe conceptele RS5 TDI Concept şi TT clubsport curbo.

Fiind o familie modulară de propulsoare, cel mai probabil din V6 va deriva un propulsor în 3 cilindri în linie de 1.5 litri, cum au facut-o şi cei de la BMW „jumătăţind” benzinarul de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, în timp ce din V8 va deriva o nouă generaţie a propulsorului de 2.0 litri cu 4 cilindri care este utilizat pe larg în diferite modele al grupului Volkswagen.

Rămâne doar să sperăm, că noua familie de propulsoare va avea un caracter diferit pe modelele Audi şi Porsche, pentru a păstra identitatea brandurilor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,060
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!