Volkswagen a produs 43 milioane de automobile în Wolfsburg
27 Noiembrie 2015, 11:31
Dieselgate-ul celor de la Volkswagen nu aduce prea multă fericire gigantului german, dar recent, producătorul german a avut şi un motiv de bucurie – la uzina din Wolfsburg au fost produse 43 de milioane de automobile! Automobilul jubiliar a fost un Volkswagen Touran de culoarea Pure White. La moment la uzină sunt produse modelele Golf şi Touran, iar din ianuarie 2016 va fi dat startul producţiei noii generaţii al SUV-ului Tiguan.
Uzina din Wolfsburg este extrem de importantă pentru cei de la Volkswagen, fiind inima brandului. După al Doilea Război Mondial, Volkswagen a reluat producţia automobilelor la această uzină în 1946, iar cu 10 ani mai târziu a fost produs un milion de automobile. Către anul 1974 deja 11,916,519 de automobile fiind produse în Wolfsburg, iar în acelaşi an a fost dat startul producţiei primei generaţii Volkswagen Golf, care
a schimbat pentru totdeauna percepţia automobilului european. În 2013 Golf a celebrat 30 de milioane de unităţi produse. De-a lungul anilor la uzina din Wolfsburg au fost produse în jur de 20 de modele, inclusiv VW Golf, VW Polo, VW Lupo, VW Passat, VW Jetta, VW Bora, VW Touran, VW Tiguan, dar şi modele precum Audi 50, Audi 80, Audi 100 şi SEAT Arosa.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,774
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!