Chişinău fără ambuteiaje? Iată cu ce propuneri vin autorităţile!
22 Aprilie 2016, 15:45
Ambuteiajele infernale din capitală în orele de vârf au ajuns în atenţia poliţiei. Autorităţile au analizat situaţia curentă şi au venit cu propuneri către instituțiile relevante (primăria, ministerul transporturilor și infrastructurii drumurilor, etc.) privind fluidizarea traficului şi diminuarea considerabilă a ambuteiajelor.

Una din propuneri este optimizarea funcţionării regimului semafoarelor la 14 intersecţii din capitală, prin mărirea ciclului de funcţionare ale acestora (în unele cazuri îndoit). Spre exemplu de la 30 la 60 secunde la intersecţia străzilor Milano – Calea Ieşilor sau de la 96 la 150 secunde în cazul intersecţiei străzilor Dacia – Hristo Botev – Trandafirilor. Schimbările propuse deja au fost implementate la 12 dintre cele 14 intersecţii. Urmează a fi adaptat semaforul pentru intersecţia bd. Decebal – Nicolai Zelinschi şi repornite semafoarele pe sensul giratoriu la intersecţia străzilor Calea Orheiului – bd. Renaşterii Naţionale – str. Poştei – propunere care este foarte dubioasă.

Printre alte măsuri se numără schimbarea indicatoarelor rutiere vechi pe cele noi și amplasarea acestora în locuri vizibile pentru participanţii la trafic.
O altă propunere vine pentru unul dintre cele mai problematice locuri din Chişinău şi anume rondul Tutun CTC. Pentru a evita intercalarea traficului din diferite direcţii, autorităţile propun instalarea unei bordure pentru a delimita traficul venit de pe strada Varniţa de cel ce vine de pe străzile Calea Basarabiei şi Ismail, direcţionându-l doar spre dreapta către rondul de la intersecţia str. Uzinelor – str. Vadul lui Vodă – str. T. Vladimirescu. Chiar dorim să vedem
cum va funcţiona în viaţa reală!

Între timp, cei de la Inspectoratul General de Poliţie îndeamnă cetăţenii să vină și ei cu propuneri de eficientizare a traficului rutier, adresate IGP sau INP. Reamintim că Redacţia PiataAuto.md a venit recent cu câteva propuneri pentru soluţionarea problemei intersecţiei str. Mihai Viteazul cu Mitropolit Dosoftei.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,726
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!