Ministerul Finanţelor renunţă la modificările ce vizează vinieta, accizele vamale şi impozitul pe maşini! Vehiculele electrice vor fi scutite de taxa de import!
28 Aprilie 2016, 13:45
Veşti bune pentru automobilişti! Ministerul Finanţelor renunţă la mai multe propuneri înaintate în proiectul de modificări la politica bugetar-fiscală pentru anul 2016. Astfel, taxa pentru utilizarea drumurilor din Republica Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, sau mai succinct, taxa pentru vinietă, nu va fi majorată cum a fost planificat.
A fost exclusă şi propunerea de a implementa impozitul pe autovehicule în locul taxei de drum pentru autovehiculele înmatriculate temporar sau permanent în Moldova, din proiectul de lege fiind retrase şi propunerile privind majorarea cotelor accizelor la importul autovehiculelor. În ultima perioadă pe străzile capitalei pot fi văzute mai multe vehicule electrice,
iar pentru promovarea transportului ecologic taxa la importul vehiculelor electrice, care constituia 20% din costul acestora, a fost anulată! Se pare că vom vedea şi mai multe vehicule electrice în Moldova!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,481
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!