Peste 200 de motociclişti au fost sancţionaţi de poliţie în doar 10 zile
26 Aprilie 2016, 13:18
După încălzirea timpului de afară a început şi sezonul motocicliştilor, iar pericolele legate de apăriţia acestora pe drumurile publice s-au înteţit. Cu doar câteva zile în urmă un motociclist a lovit un pieton chiar pe trecerea de pietoni în apropierea Aeroportului din Chişinău, iar cazuri de acest gen se pot repeta dacă motocicliştii, dar şi pietonii, nu se asigură atunci când se deplasează şi, respectiv, traversează strada.
Totuşi, pericolul vine nu doar din partea motocicşiştilor, ei însăşi fiind în pericol, atunci când nu sunt observaţi de către alţi participanţi la trafic.

Pentru a disciplina şi responsabiliza conducătorii motocicletelor, Inspectoratul Național de Patrularea a dat startul operaţiunii “Motociclistul”, în cadrul căreia timp de 10 zile au fost înregistrate 237 de încălcări şi abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere.
În rezultat, 104 motociclete au fost reținute și conduse la parcările specializate, 43 de motocicliști exploatau mijloacele moto neînmatriculate în modul stabilit, iar 22 circulau în stare de ebrietate.

De la începutul acestui an, pe teritoriul țării s-au produs 20 de accidente rutiere cu implicarea transportului moto. În rezultatul acestora, o persoană a decedat, iar 23 s-au ales cu traumatisme grave.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,586
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!