BMW i3 oferă o autonomie de două ori mai mare!
3 Mai 2016, 09:21
În timp ce automobilele convenţionale luptă pentru a supravieţui fiind înnăduşite de norme ecologice stricte şi de eşecurile unor companii auto care au trişat fie cu emisiile, fie cu
consumul combustibilului, vehiculele electrice, se pare că prind aripi! Cea mai mare problemă ale acestora rămâne a fi autonomia redusă, iar producătorii se străduie din
răsputeri să o sporească.

Bavarezii anunţă o îmbunătăţire generoasă pentru primul său vehicul electric de producţie, BMW i3.
Acesta primeşte un nou pachet de baterii cu o capacitate mărită de la 22 la 33 kWh (94 Ah) ceea ce i-a sporit autonomia aproape de două ori! Dacă anterior autonomia lui i3 în mediu constituia 150 km, iar în condiţii ideale în regimul ECO Pro ajungea la 190 km, atunci acum în condiţii ideale se poate obţine o autonomie de 300 km!
Reamintim, că o autonomie similară o oferea doar versiunea i3 REX echipată cu generatorul pe benzină care acum oferă cu 150 km mai mult sau un total de 450 km.

Cei de la BMW promit că datorită noului pachet de baterii care dispune de gabarite identice, se poate obţine o
autonomie de cel puţin 200 km în condiţii climaterice dificile cu sistemul de încălzire sau aerul condiţionat pornit. Motorul electric a rămas neschimbat, oferind aceeaşi putere de 170 CP (250 Nm), deşi acceleraţia de la 0 la 100 km/h s-a mărit de la 7.2 la 7.3 secunde, probabil din cauza greutăţii mai mari ai bateriilor litiu-ion.
Actualii clienţi ai modelului BMW i3 pot instala noul pachet de baterii în locul celui vechi pentru a spori autonomia. Versiunea cu autonomie mărită va fi disponibilă din luna iulie anul curent.

Informaţii utile:
Test Drive BMW i3
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,885
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!