Volkswagen Amarok facelift debutează cu un V6 diesel
3 Mai 2016, 10:17
Divizia Volkswagen Vehicule Comerciale a dezvăluit noul Volkswagen Amarok facelift care a primit pentru prima dată şi un nou propulsor V6 diesel. Modelul de lansare, Amarok Aventura, se deosebeşte prin jante de 20 de inch, o bară specială deasupra benei, blocuri optice bi-xenon şi LED-uri de zi.
Versiunile obişnuite ale lui Amarok facelift vor primi o parte frontală restilizată cu calandru, blocuri optice şi bară de protecţie nouă, dar şi un interior mai sofisticat cu un bord
absolut nou şi scaune mai confortabile. Toate modelele Amarok facelift vor primi şi jante mai mari pentru a spori aspectul sportiv al pick-up-ului.
Cea mai importantă adiţie însă, este noul propulsor diesel V6 TDI de 3.0 litri disponibil în trei versiuni de putere – 163 CP, 204 CP şi 224 CP. Cea mai potentă versiune dezvoltă 550 Nm la 1,500 rpm sau cu 130 Nm mai mult faţă de cel mai potent predecesor dotat cu propulsorul 2.0 TDI BiTurbo. Datorită noului propulsor capacitatea de tractare a crescut până la 3.5 tone, iar în benă se poate duce o sarcină de până la o tonă.

Noul propulsor se conformă normelor ecologice Euro 6 şi poate fi cuplat la transmisia manuală cu 6 trepte sau la una automată cu 8 rapoarte, fiecare din ele fiind setate pentru un consum redus al combustibilului în treptele nalte – versiunea de top oferă un consum de 7.6 l/100 km şi un nivel al emisiilor CO2 de 199 g/km.
Trei tipuri de tracţiuni vor fi oferite – tracţiunea spate, tracţiunea integrală 4Motion cu conectarea axului faţă sau tracţiunea integrală permanentă 4Motion cu diferenţial autoblocabil Torsen. Ultima versiune este
disponibilă doar în combinaţie cu cutia de viteze automată în 8 trepte. Noul Amarok facelift primeşte şi un sistem de frânare cu discuri de frână supradimensionate, dar şi sisteme de siguranţă activă precum Automatic
Post-Collision Braking System. Noul Volkswagen Amarok facelift va fi disponibil începând cu luna septembrie anul curent.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,392
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!