Setra revoluţionează lumea autobuzelor de 65 de ani!
13 Iunie 2016, 09:48
Producătorul german de autobuze Setra celebrează 65 de ani de istorie. În 1951 compania Setra a intrat pe piaţa autobuzelor cu modelul revoluţionar S8 care avea opt rânduri de scaune şi caroserie autoportantă – idee constructivă pe care o utilizează
şi până acum majoritatea producătorilor de autobuze. O altă inovaţie al modelului S8 a fost amplasarea propulsorului după axul spate – o altă idee pe care o utilizează şi până acum autobuzele moderne.
Acest model a şi dat denumirea de Setra care este o abreviere de la germanicul "selbsttragend" (autoportantă), unde compania se numea Karl Kassbohrer Fahrzeugwerke GmbH. Până în anul 1995 compania originară din Ulm, se numea Kassbohrer-Setra, iar după ce a ajuns în proprietatea Daimler AG, aceasta a devenit simplu Setra.
În anul 1967 apare seria 100 care cuprindea cinci modele care se caracterizau printr-un design mai angular şi nivelul crescut al confortului.
A 25-a aniversare a marcat apariţia seriei 200 care cuprindea alte şase modele. Această serie a introdus o altă inovaţie, precum sistemul de frânare cu discuri de frână pe axul faţă.
În 1991 a fost lansată seria 300 care a venit cu linia curbată distinctivă pe lateral, dar şi cu un cockpit ergonomic pentru conducător.
Seria TopClass 400 a fost lansată în anul 2001, ridicând confortul la un cu totul alt nivel. Această serie a cuprins 20 de modele inclusiv două destinate în exclusivitate pieţei SUA şi două cu volanul pe dreapta.
Actuala generaţie, seria 500, cuprinde autobuze ComfortClass şi TopClass, care sunt eficiente, confortabile şi sigure. Gama actuală Setra cuprinde
şi autobuze compacte MultiClass, pentru serviciile rurale. Producţia curentă a primit şi un premiu important pentru design - "Red Dot Award: Product Design".
Începând cu anul 1951 au fost produse peste 107,000 de autobuze Setra.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,225
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!