Un camion Scania a stat 50 de ani la fundul lacului. Acum funcţionează ca în prima zi! (Video)
1 Iunie 2016, 17:17
Anul acesta producătorul de camioane Scania celebrează 125 de ani de existenţă, iar pentru a celebra din plin această aniversare, producătorul suedez a lansat o serie de filmuleţe #WeStory, în care se povestesc istorioare interesante legate de camioanele Scania. Probabil, cea mai interesantă este istoria „camionului impermeabil”! Se întâmpla în Suedia în anul 1936. Conducătorul Sven, împreună cu colegul de muncă Axel, treceau peste lacul îngheţat Fryken cu camionul Scania-Vabis, atunci când dintr-o dată gheaţa s-a spart, iar camionul s-a scufundat.
Cu 50 de ani mai târziu după incident camionul a fost scos din apă sub privirile a 3,000 de oameni, care doreau să vadă ce a mai rămas din camionul despre care mergeau adevărate legende. Incredibil, dar camionul s-a păstrat destul de bine, datorită adâncimii mari la care se afla, acolo fiind mai puţin oxigen care să-l deterioreze. Astfel, în 1985 camionul a
păşit din nou cu roţile pe pământ, iar cei care au iniţiat acţiunea de salvare au decis să-l restaureze. Doar cabina a fost înlocuită şi alte câteva mici detalii, păstrându-se în mare parte detaliile originale ale camionului.

Acum camionul Scania-Vabis are o stare de excepţie şi funcţionează, deşi treptele se schimbă cam greu! O istorie cu adevărat incredibilă!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,647
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!