Peste 5 ani Volvo va lansa primul automobil autonom!
25 Iulie 2016, 17:17
Se pare că producătorii auto sunt cu sufletul la gură atunci când vine vorba de lansarea primelor automobile autonome. Deşi cei de la Tesla Motors au luat-o pe dinaintea marilor producători auto, lansând sistemul Autopilot, care le dă mari bătăi de cap în ultimul timp, din cauza accidentelor legate de acesta, producătorii auto nu
se grăbesc să lanseze un sistem autonom pe vehiculele sale până tehnologia nu va fi cizelată, iar accidentul fatal cu implicarea unei Tesla Model S, este unul din motivele pentru această decizie. Acest lucru se va întâmpla abia peste 5 ani.
La fel ca şi bavarezii de la BMW, suedezii de la Volvo au anunţat că vor lansa primul vehicul autonom în anul 2021. Şi acesta va fi un vehicul cu adevărat autonom, diferit de Autopilotul celor de la Tesla, care utilizează un sistem cruise-control adaptiv asistat de virarea autonomă care se ghidează după marcajul rutier.
Spre deosebire de sistemul celor de la Tesla, sistemul celor de la Volvo va permite conducătorului să ia mâinile de pe volan, iar automobilul va putea conduce în regim autonom pe autostrăzi, nu şi în oraşe.

În 2017 Volvo va începe testele a 100 de prototipuri autonome pe drumurile publice din Suedia, Marea Britanie şi
China, la volan fiind clienţii obişnuiţi Volvo. Aceste prototipuri vor putea livra producătorului suedez informaţii vitale despre comportamentul sistemului autonom. Totuşi, este un pas nu la fel de mare comparativ cu mişcarea pe care au făcut-o cei de la Tesla cu miile de vehicule electrice care au reuşit să parcurgă deja peste 130 de milioane de mile în regim autonom, iar
informaţia pe care o primesc americanii este cu mult mai vastă.

La moment producătorul suedez este în căutarea partenerilor pentru dezvoltarea tehnologiei condusului autonom.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,291
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!