Prima cursă de turisme cu maşini electrice din lume va avea loc în China! Vor participa modele Volkswagen e-Golf!
26 Iulie 2016, 12:08
Se pare că în scurt timp vom avea parte de schimbări radicale în lumea sporturilor cu motor. Mai întâi au fost cei de la Audi care au spart stereotipele luând victoria de la Le Mans cu un prototip diesel, iar în ultimii ani ne impresionează bolizii electrici din
campionatul Formula E. Cel din urmă nu va fi singurul campionat cu maşini electrice, însă. Un nou capitol în istoria sporturilor cu motor e pe cale de a fi scris – chinezii anunţă primul campionat de turisme cu maşini electrice din lume numit
e-Touring Car Challenge!

Un total de 15 exemplare Volkswagen e-Golf vor fi pregătite pentru competiţie de către specialiştii Formula Racing Development Limited (FRD).
Vehiculele electrice vor fi puse pe “dietă”, vor primi sisteme de siguranţă, precum cuşcă de protecţie, scaun de tip scoică cu centuri de siguranţă în 5 puncte, sistem anti-incendiere şi alte sisteme care sunt necesare pentru competiţii.

Şasiul va fi recalibrat primind suspensie sport KW, sistem de frânare performant Brembo şi jante forjate de 18 inch „încălţate” în cauciucuri de tip semi-slik cu dimensiunea 245/40 ZR18. La exterior electromobilele vor mai primi elemente aerodinamice, care, la moment, sunt în curs de dezvoltare.

Prima competiţie cu modele electrice Volkswagen e-Golf va avea loc în ajunul etapei Formula E din Hong Kong, care va avea loc pe 8-9 octombrie 2016. Participanţii vor avea două sesiuni de antrenamente şi o calificare de 15 minute, în timp ce cursa va dura 20 de minute. Cel mai important însă, aceasta va fi prima cursă de turisme cu maşini electrice din lume!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,729
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!