Premieră: Noul Jeep Compass
27 Septembrie 2016, 09:36
Pentru a celebra startul producției la noua uzină din Goiana, cei de la Jeep au dezvăluit în Brazilia noua generație Compass, care va debuta public în noiembrie la Salonul Auto
de la Los Angeles.
Având 4.42 metri în lungime, 1.82 metri în lățime, 1.65 metri în înălțime și un ampatament de 2.64 metri, noul Jeep Compass este mai scurt și mai scund, față de precedenta generație, dar își păstrează poziția ierarhică între modelele Renegade și Cherokee. Conform producătorului american, noul Compass este cel mai capabil SUV compact produs vreodată.
La exterior noul Jeep Compass aduce aminte de generația precedentă, proporțiile însă sunt mult mai reușite,
iar unele idei sunt preluate de la modelele curente Renegade, Cherokee și Grand Cherokee.
Vor fi disponibile câteva versiuni, inclusiv una obișnuită, cu bare de protecție „urbane”, una cu bare de protecție cu unghiuri de atac mai mari, Longitude și versiunea dedicată terenului accidentat – Trailhawk, care vine cu elemente distinctive de culoare roșie și neagră și o capotă cu partea mediană vopsită în culoarea neagra mată.
Designul interiorului este foarte apropiat de cel al modelului Cherokee, însă Compass vine cu mai multe îmbunătățiri stilistice, aici regăsindu-se și planșa de bord parțial digitală. Display-ul sistemului multimedia are 8.4 inch, iar portbagajul oferă un volum de 410 litri.
La moment informațiile sunt puține, însă cei de la Jeep menționează că noul Jeep Compass va fi disponibil cu 17 motorizări eficiente în peste 100 de țări ale lumii, cu tehnologii de siguranță avansate și cu capacități în teren accidentat peste concurență.
Deși au fost dezvăluite oficial doar trei imagini, am putut face rost de zeci de imagini, unde vedem că noul SUV va fi disponibil cu motorizarea diesel MultiJet de 2.0 litri, care se regăsește și pe Renegade, livrând 170 CP.
Noul Jeep Compas va împrumuta motorizările de la Renegade, printre care și benzinare turboaspirate de 2.0 litri (160 CP), iar unele vor fi preluate și de la Cherokee, precum ar putea fi motorizarea 2.4 litri Tigershark cuplată la transmisia automată cu 9 trepte. Noul Jeep Compass va fi disponibil atât cu tracțiunea față, cât și cu tracțiunea integrală 4x4.

Vânzările noii generații Jeep Compass vor demara în SUA în prima jumătate a anului 2017, iar în Europa, în a doua jumătate a aceluiași an.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,592
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!