Premieră: Noua Skoda Octavia facelift!
27 Octombrie 2016, 11:27
Cei de la Skoda au dezvăluit facelift-ul pentru „inima brandului”, modelul Octavia în caroserie liftback şi break - Octavia Combi. Actuala generaţie Skoda Octavia a fost cea mai frumoasă dintre toate, iar odată cu acest facelift, frumuseţea, din păcate, i-a fost ştirbită…
Înaintea apariţiei acestui facelift, pe internet apăreau diferite rendering-uri, în care Octavia era reprezentată cu blocurile optice divizate în două, precum cele a modelul de până la facelift Mercedes-Benz E-Class W212
sau a celei de-a treia generaţie Lexus GS. Părea a fi o absurditate, dar iată că producătorul ceh ne şochează cu aceste blocuri optice caraghioase, care, arată şi mai straniu, decât reprezentările de pe rendering-uri!
Dacă elementele optice de la interior continuă formele noului calandru, atunci, cele amplasate pe exterior nu au nicio legătură, fiind lipite de parcă la nimereală. În schimb, noile blocuri optice faţă sunt disponibile,
pentru prima dată în istoria modelului Octavia, în versiune full-LED. Odată cu noile blocuri optice au fost modificate capota, calandrul, dar şi bara de protecţie faţă.
Posteriorul a primit noi blocuri optice cu elemente LED rotunjite, în locul celor angulare, dar şi o nouă bară de protecţie spate. Tabloul este conturat de noi jante, dimensiunea cărora variază de la 16 la 18 inch.

La interior schimbările sunt minime. Aici apare sistemul multimedia de top cu un display imens de 9.2 inch! Acesta oferă WLAN hotspot şi, la
dorinţă, un modul pentru cartela SIM, care oferă o conexiune ultra-rapidă la internet LTE. Toate sistemele multimedia vor avea display-uri cu butoane tactile, înlocuindu-le pe celea fizice amplasate anterior pe ambele părţi ale acestora. Noua Octavia facelift primeşte şi noi sisteme de asistenţă, precum Trailer Assistant,
care ghidează volanul atunci când maşina se deplasează în marşarier, sistemul Predictive Pedestrian Protection, care completează sistemul Front Assist, Blind Spot Detection şi Rear Traffic Alert. Nu lipsesc şi noile adiţii Simply Clever, precum cheia personalizată, care memorează diferite setări pentru mai mulţi utilizatori.
Sub capota noii Skoda Octavia facelift se vor regăsi cinci propulsoare pe benzină TSI şi patru propulsoare diesel TDI cu volum de la 1.0 la 2.0 litri şi puteri cuprinse între 84 şi 184 CP. Propulsoarele sunt cuplate la transmisii manuale sau robotizate DSG cu dublu ambreiaj, cu 6 sau 7 trepte. Unităţile 1.8 TSI şi 2.0 TDI sunt disponibile şi în combinaţie cu tracţiunea integrală 4x4.
Opţional este oferit şasiul adaptiv Dynamic Chassis Control (DCC), care a debutat pe Skoda Superb, acesta oferind ajustări pentru volan şi amortizoare la selectarea regimurilor Comfort, Normal şi Sport.

În 20 de ani, de la introducerea primei generaţii Skoda Octavia, în 1996, au fost vândute peste 5 milioane de automobile din familia Octavia.
Popularitatea acestui model, chiar şi după facelift-ul hidos, nu va scădea, pentru că raportul calitate/preţ/spaţiu pe care îl oferă Octavia nu-l poate bate nici-un automobil din clasa sa.

Vânzările noilor Skoda Octavia facelift şi Octavia Combi facelift vor demara la sfârşitul anului 2016, iar primele automobile vor apărea la distribuitori la începutul anului 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
7,360
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!