Premieră: Noul MINI Countryman! (Video)
26 Octombrie 2016, 11:40
Cei de la MINI au dezvăluit noua, cea de-a doua generație al SUV-ului Countryman, care își va face debutul public pe 18 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles.
Deși vizual nu pare a fi prea deferit de modelul curent, doar pus alături se pot observa schimbările radicale prin care a trecut acesta! Noul MINI Countryman
a devenit cel mai mare și cel mai versatil model din cei 57 de ani de istorie al producătorului britanic. Noul
Contryman este cu 20 cm mai lung și cu 3 cm mai lat decât predecesorul, iar ampatamentul a crescut cu 7.5 cm.
Și designul a suferit schimbări. Cu excepția capotei, care a devenit mai lungă și a geamului spate, care, la fel pare a fi mai mare, silueta și ideile stilistice au rămas aceleași.
Aripile însă, sunt mai generoase, având posibilitatea de a adăposti roți mari cu jante de 19 inch, iar partea
frontală dă dovadă de maturitate, printr-o privire mai inteligentă, cu ochelari rectangulari pe „ochi” și „mustața” crescută. Pentru prima dată sunt disponibile blocurile optice full-LED.
Interiorul, de asemenea, are un design elevat, mai mult spațiu pentru cei cinci ocupanți de la bord, iar volumul portbagajului oferă acum 450
de litri, iar cu bancheta spate rabatată, acesta crește la 1,309 litri, sau cu 220 de litre mai mult față de predecesor.
Ușa portbagajului acum poate fi acționată electric, iar odată deschis în portbagaj se poate instala un șezut pentru doi numit Picnic Bench. Calitatea materialelor la interior s-a îmbunătățit, iar pentru prima dată sistemul multimedia dispune acum de display tactil.
Noul MINI Countryman este disponibil în două motorizări pe benzină Cooper Countryman (136 CP și 220 Nm) și Cooper S Countryman (192 CP și 280 Nm), dar și două motorizări diesel -
Cooper D Countryman (150 CP și 330 Nm) și Cooper SD Countryman (190 CP și 400 Nm). Sistemul de tracțiune integrală ALL4 este disponibil opțional pentru toate motorizările.
Pentru prima dată în istoria modelului, dar și a brandului, este disponibilă și o versiune plug-in hybrid numită MINI Cooper S E Countryman ALL4, care dispune de o propulsie hibridă ce combină unitatea în 3 cilindri de 1.5 litri (136 CP) și motorul electric (88 CP), pentru un total de 224 CP și 385 Nm.
În timp ce propulsorul convențional pune în mișcare roțile față, motorul electric pune în mișcare roțile spate. În regim hibrid acesta promite un consum de 2.1 litri pentru primele 100 de kilometri, iar în regim pur electric
acesta va avea o autonomie de 40 km, în acest caz viteza maximă fiind limitată la 125 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,807
GALERIE FOTO (48 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!