IIHS anunţă cele mai sigure automobile pentru anul 2017! (Video)
9 Decembrie 2016, 10:31
În urma numeroaselor teste de siguranţă din 2016, americanii de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) anunţă cele mai sigure automobile pentru anul 2017. Un total de 38 de automobile au primit distincţia maximă „2017 Top Safety Pick+” pentru care acestea au trebuit să arate rezultate bune în cele 5 teste, precum şi rezultate bune sau acceptabile în testul de evaluare a blocurilor optice şi rezultate avansate sau superioare pentru sistemele de prevenire a accidentelor. Alte 44 de automobile au primit distincţia „2017 Top Safety Pick” (fără plus), în testul cărora nu a intrat evaluarea iluminării blocurilor optice, care este obligatorie pentru a primi distincţia maximă cu „+”.

Lideri printre producători auto sunt Toyota/Lexus cu 9 vehicule care au primit distincţia „2017 Top Safety Pick+”, fiind urmaţi de către cei de la Honda/Acura cu 5 vehicule care au primit aceeaşi distincţie de top.

Printre toate modelele testate, doar şapte au primit rezultate bune în evaluarea iluminării blocurilor optice, acestea fiind Chevrolet Volt, Honda Ridgeline, Hyundai Elantra, Hyundai Santa Fe, Subaru Legacy, Toyota Prius V şi Volvo XC60. Cei de la IIHS au lansat testul pentru evaluarea iluminării blocurilor optice după ce au depistat
că standardele guvernamentale bazate pe testele de laborator, sunt prea permisive, iar mai mulţi producători nu oferă blocuri optice pentru modelele sale cu o iluminare demnă. Acest aspect este foarte important, pentru că jumătate din accidente fatale au loc atunci când vizibilitatea este redusă
pe timp de noapte. După introducerea testului, unii producători au îmbunătăţit iluminarea blocurilor optice pe modelele sale, astfel, Subaru Forester şi Toyota Prius au îmbunătăţit calificativele de la proaste la acceptabile, iar Mitsubishi Outlander – de la marginale la acceptabile.
Tot mai multe automobile primesc sistemul de frânare autonomă în dotarea de bază, printre acestea se numără Acura MDX/ RLX, Audi A3/ A4/ Q7, Genesis G80/ G90, Lexus ES/ RX, Mercedes-Benz GLE,
Toyota Avalon/ Corolla/ Prius/ RAV4/ Yaris iA, Volkswagen Passat şi Volvo S60/ S90/ V60/ XC60/ XC90. Către anul 2022 producătorii se angajează să facă sistemele de evitare a accidentelor standarde pe toate modelele.
Mai jos puteţi vedea lista cu cele mai sigure automobilele care au primit calificativele „2017 Top Safety Pick+” şi „2017 Top Safety Pick”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,503
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!