INP a inaugurat un postament cu o maşină avariată pentru a sensibiliza conducătorii
9 Decembrie 2016, 14:46
Pentru a sensibiliza şi disciplina conducătorii auto şi de a preveni accidentele rutiere, Inspectoratul Național de Patrulare a inaugurat astăzi, 9 decembrie 2016, un postament pe care a fost montată o maşină avariată (pare a fi un BMW Seria 3 E90). Obiectul, menit să înştiințeze conducătorii auto despre pericolele iminente ale neglijării regulilor de circulație rutieră, a fost montat în apropierea drumului de centură al oraşului Orhei. Amplasarea nu a fost una aleatorie - traseul M2 Chişinău – Soroca – frontiera cu Ucraina, fiind unul dintre cele mai periculoase privind situația accidentară.
Maşina avariată este însoţită şi de mesajul - „Stop accidente! Viața are prioritate !”, care este vizibil de la distanţă şi pe timp de noapte, fiind dotat cu elemente reflectorizante. Acesta are drept scop de a aminti încă odată cât de periculoasă este viteza la volan, consecințele consumului de alcool și care pot fi urmările acestora. Totodată, la eveniment a participat și un grup de studenți care au venit cu câteva slogane esențiale pentru conducătorii auto: „A preveni accidentele în trafic e în puterile noastre”, „Responsabilitatea de a salva vieți ne privește în mod individual” și „Noi ne împotrivim să devenim victime ale accidentelor rutiere”.
INP anunţă că, de la începutul acestui an, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat 2,248 de accidente, în care 276 persoane au decedat, iar altele 2,678 au suferit diferite traumatisme. Astfel, INP solicită conducătorilor auto să reducă viteza de deplasare conform sectorului de drum pe care circulă, să respecte indicatoarele rutiere și panourile de informare rutieră și să respecte indicațiile agenților de patrulare și Regulamentului Circulației Rutiere.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,711
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!