„Lupul în blană de oaie” – Volkswagen Golf Mk1 care de fapt este un Porsche!
5 Decembrie 2016, 18:14
Pe la sfârşitul anilor ’70 ai secolului trecut, au fost create proiecte care duc dincolo de ceea ce percepem noi atunci când auzim „tuning”.
Una dintre cele mai radicale modificări, pe care le-a putut primi vreodată un Volkswagen Golf Mk1, a fost transformarea acestuia în Volkswagen Golf 928. Vizual arată straniu,
proporţiile perfecte marca
Giugiaro, fiind distorsionate
faţă de celea a unui
Golf obişnuit.
Creatorul acestui Golf ciudat, a fost Gunter Artz, şeful companiei Nordstadt – un distribuitor Volkswagen din Hannover. Acesta a avut ideea de a crea un „Super Golf”, iar pentru aceasta a luat substratul tehnic modelului Porsche 928 şi a „îmbrăcat” peste acesta caroseria unui Golf Mk1!

Având în vedere că modelul Porsche 928 era mai lat ş mai lung, caroseria micuţului Golf a trebuit lungită şi lăţită, pentru a fi adaptată şasiului Porsche!
Caroseria a fost tăiată de-a lungul şi lăţită cu aproape 230 mm! De aceea, acest „Golf 928” are un aspect straniu, mai cu seamă privit din faţă, unde se simte lăţimea crescută substanţial.

Aripile faţă, cele spate, precum şi capota, au fost lungite – doar uşile au rămas intacte! Interiorul a fost preluat în totalitate de la Porsche 928, inclusiv sistemul geamurilor acţionate electric, dar şi scaunele spate, care ofereau mai mult spaţiu pentru picioare la bordul Golf-ului.
Sub capotă se afla propulsorul V8 de 4.5 litri Porsche, care transmitea 240 CP şi 350 Nm către roţile spate prin intermediul cutiei de viteze manuale în 5 trepte! Un Golf cu tracţiune spate! De ce nu?!
Datorită imensului V8, acest Porsche 928 deghizat în Golf, accelera de la 0 la 100 km/h în 7.6 secunde şi atingea o viteză maximă de 230 km/h.
Un adevărat „lup în blană de oaie”, care făcea ravagii pe autobanele germane, „distrugând” nemilos modele sportive, conducătorii cărora erau
şocaţi, atunci când vedeau că un micuţ Golf îi face semn din faruri să se dea la o parte la viteze de peste 200 km/h!
Doar două exemplare, din cele 10 preconizate, au fost produse în anii 1978 şi 1979. Cel de-al doilea exemplar (de culoare neagră), a fost dotat cu unitatea V8 de 4.7 litri, preluată de la modelul 928S, care dezvolta 300 CP şi 385 Nm – suficientă putere pentru a accelera
de la 0 la 100 km/h în doar 6.6 secunde şi de a atinge viteza maximă de 251 km/h – cu 1 km/h mai mult faţă de donator! Al doilea exemplar, mai apare în obiectiv. În 2009, acesta a suferit un accident în timpul unor curse
destinate modelelor clasice, iar de atunci a fost restaurat la starea sa iniţială. În 1981 această bijuterie caraghioasă costa 150,000 de mărci germane! Cât credeţi că ar putea face acum?!
Nu sunt video calitative cu acest Volkswagen Golf 928, însă ataşăm unul doar de dragul sunetului acestei bestii!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
4,594
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!