Noul Mercedes-AMG GT R este cea mai rapidă mașină cu tracțiune spate pe Nurburgring! (Video)
8 Decembrie 2016, 15:29
Cei de la Sport Auto, renumiți prin recordurile sale de pe legendarul Nurburgring Nordschleife, au
înregistrat un nou record în „Iadul Verde” cu noul Mercedes-AMG
GT R! „Bestia Verde”, la volanul
căreia se afla Christian Gebhardt,
a reușit să parcurgă cei 20.8 km în doar 7 minute și 10.92 secunde! Astfel, cu excepția modelelor Radical, care de fapt sunt mașini de curse adaptate pentru drumurile publice, noul Mercedes-AMG GT R devine cea mai rapidă mașină de stradă cu tracțiune spate de pe Nurburgring Nordschleife! Super-car-ul german a fost cu o secundă mai rapid decât Gumpert Appolo Speed și cu două secunde mai rapid decât Dodge Viper SRT-10 ACR!
Nu i-au ajuns doar două secunde pentru a surclasa modelul Nissan GT-R NISMO…
Timpul înregistrat de către noul Mercedes-AMG GT R este un record absolut pentru cei de la Sport Auto, fiind chiar cu 3 secunde mai rapid decât timpul pe care l-au înregistrat germanii la volanul lui Porsche 918 Spyder, deși timpul oficial al producătorului este sub 7 minute și este considerat drept cel mai rapid.
Interesant, ar putea fi Mercedes-AMG GT R mai rapid într-o încercare din partea producătorului, care îl numește drept „Bestia din Iadul Verde”? Chiar și așa, internauții au avut suspiciuni privind recordul, insinuând că cei de la Sport Auto ar fi utilizat cauciucuri de tip
slick, care sunt observate alături de mașină la începutul video-ului.

Germanii însă, spun că în timpul testului au fost utilizate cauciucurile semi-slick legale pentru drumurile publice, Michelin Pilot Sport Cup 2.
Reamintim, Mercedes-AMG GT R este echipat cu un V8 Biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 585 CP și 700 Nm, fiind capabil să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde și s-o ducă până la viteza maximă de 318 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,839
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!