Dakar 2017: Noi victime în rândurile favoriților! (Video)
6 Ianuarie 2017, 17:00
După ce Nasser Al-Attiyah a părăsit Dakarul în urma accidentului suferit în cea de-a treia etapă, egalând șansele pentru câștigul celor de la Toyota aproape cu zero, iată că Dakarul face noi victime în rândurile favoriților! Cea de-a patra etapă, care a avut loc pe 5 ianuarie, a fost una foarte severă pentru piloții Peugeot, care conduceau cursa.
Distanța cronometrată de 416 km din San Salvador de Juluy, Argentina, până în Tupiza, Bolivia, a avut elevații de 3,500 de metri, iar din cauza traseului complicat mulți piloți s-au rătăcit, printre care și actualul campion al Dakarului, Stephane Peterhansel, dar și coechipierul său, Sebastien Loeb. În rezultat piloții Peugeot au venit pe
locurile 4 și 5 respectiv. Cel mai mare ghinion însă l-a avut Carlos Sainz, care a zburat într-un șanț distrugând al său Peugeot 3008 DKR, fiind foarte aproape de a strivi doi spectatori (vedeți video de mai jos)! Din cauza accidentului, Sainz a fost nevoit să părăsească cursa.
A patra etapă a fost câștigată de către Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR), cel din urmă stabilindu-se și în fruntea clasamentului general după 4 etape.
S-au activizat și cei de la MINI, Mikko Hirvonen luând locul doi la a patra etapă, clasându-se pe a 3-a poziție în clasamentul general. Unicul candidat
la victorie din partea celor de la Toyota, Nani Roma, care a luat poziția a 3-a în cea de-a 4-a etapă, se află pe a 5-lea loc în clasamentul general cu 10 minute și 30 de secunde în spatele noului lider Cyril Despres.
După un accident sever, actualul campion în categoria motocicletelor, Toby Price, a părăsit cursa cu femurul drept fracturat. În clasamentul camioanelor, în continuare conduce Kamaz-Master, însă cu un alt pilot – Dmitry Sotnikov.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,384
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!