„Cursa vieţii mele”: Istoria pilotului român, Marin Dumitrescu, învingător cu BMW 328 încă în anul 1950! (Video)
23 Februarie 2017, 14:32
Am auzit multe despre legendele sporturilor cu motor internaţionale, precum Juan Manuel Fangio sau Ayrton Senna, dar aţi auzit despre piloţi legendari români? Uite că una dintre cele mai legendare figuri ale motorsportului românesc, Marin Dumitrescu, apare în documentarul „Cursa vieţii mele”, în care acesta ne povesteşte cu lux de amănunte despre cariera sa de pilot. O istorie cu adevărat impresionantă, care trebuie să o cunoască fiecare pasionat auto!
Fiind născut pe 19 ianuarie 1919, recent Marin Dumitrescu a împlinit 98 de ani, istoria acestuia fiind şi mai incredibilă decât vârsta. Este istoria uneia din cele mai emblematice figuri ale motorsportului românesc, multiplu campion naţional al României cu peste 30 de titluri de campion în raliu, viteză în coastă şi circuit, cu modele Jeep, BMW, FIAT sau Dacia. Dincolo de succesele sale, Marin Dumitrescu a antrenat şi pregătit adevăraţi campioni, printre care Ştefan Vasile şi Titi Aur.
Una dintre cele mai impresionante, a fost victoria lui Marin Dumitrescu din 1950 de la Sinaia. În acea cursă dânsul a participat la volanul legendarului BMW 328, pe care l-a modificat substanţial la Uzinele Vulcan cu ajutorul muncitorilor de acolo, micşorând drastic garda la sol pentru o stabilitate sporită şi reducând greutatea la 300 kg, ceea ce în combinaţie cu cei 80 CP livraţi de benzinarul de 2.0 litri, a şi fost cheia succesului! Doar 464 de exemplare BMW 328 au fost produse,
acestea putând fi văzute şi în cursele auto din România în perioada interbelică cât şi imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. În cursa de la Sinaia concurau renumiţii piloţi români Petre Cristea şi Jean Calcianu, iar Marin Dumitrescu fiind printre începători. Ajuns în fața Gării din Sinaia
la finele cursei şi văzând pe muncitori agitându-se şi bătând din palme, Marin Dumitrescu s-a gândit că ar fi greşit cu ceva sau ar fi lovit pe cineva. Atunci de el s-a apropiat Petre Cristea și i-a zis: “Pe mine m-ai bătut cu 3 secunde, pe Jean cu 7, ai doborât recordul Coastei! Bravo, mă, Marine”!
Documentarul „Cursa vieţii mele” este disponibil acum şi pe DVD, iar pentru cei ce vor să afle conţinutul acestuia, puteţi vedea mai jos trailer-ul oficial, dar şi câteva interviuri cu legendarul Marin Dumitrescu.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,587
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (1)
Vlad
Limassol, Cipru
la 23 Februarie 2017 - 16:25
Comandat! Mersi!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!