Maşinile autonome în prima lor competiţie: doar 2 concurenţi, 1 din care a suferit un accident! (Video)
20 Februarie 2017, 14:59
S-a făcut istorie în sporturile cu motor! Maşinile de curse fără piloţi, ghidate de inteligenţa artificială, care vor face parte din competiţia Roborace, au avut prima cursă! Aşteptarea a fost mare, prima competiţie Roborace având loc înaintea etapei de Formula E din Buenos Aires, pe circuitul de stradă din Puerto Madero, fiind mai degrabă o demonstraţie între două maşini autonome de curse, decât o cursă propriu-zisă.
Roboţii de curse autonomi, numiţi DevBot 1 şi Devbot 2, nu au reuşit să facă nici măcar o tură, că s-au şi lovit între ei!
În urma incidentului, DevBot 2, care, probabil, a încercat o depăşire, s-a lovit de DevBot 1 şi a ricoşat, lovindu-se în barierele de protecţie! Precum orice
competiţie, aceasta a avut parte de un câştigător. Pentru că DevBot 2 a părăsit competiţia în urma accidentului, pe primul loc a venit DevBot 1.
În ciuda accidentului şi doar a unei ture la dispoziţie, DevBot 1 a reuşit să înregistreze un record de viteză pe circuit de 185 km/h!
Viteza maximă a bolizilor autonomi este de 300 km/h. Este un început stângaci pentru cursele între vehiculele autonome. Roboţii ar fi trebuit să elimine erorile umane şi să conducă perfect în orice condiţii, dar nu a fost să fie... Cei de la Roborace, au declarat ironic, că în urma accidentului „nici un pilot nu a avut de suferit”.
Totuşi, acestea sunt nişte prototipuri de teste create pe platforma prototipului de curse Ginetta LMP3, dotat cu motoare electrice, viitoarele maşini de curse autonome însă, vor fi bazate pe bolizii de Formula E şi vor avea un design futurist fără de cockpit destinat pilotului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Automarket.ro
0
2,184
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!