Toyota obţine prima victorie în WRC după 18 ani de absenţă! (Video)
13 Februarie 2017, 12:43
Deşi sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri, WRC, a avut un început tragic la Raliul Monte Carlo, a doua etapă a fost una pozitivă, mai cu seamă pentru cei de la Toyota!
După 18 ani de absenţă, cei de la Toyota au obţinut victoria în cea de-a doua etapă, Raliul Suediei.
Pe parcursul întregii etape, pe primul loc se afla Thierry Neuville la volanul lui Hyundai i20 Coupe. În ciuda avantajului confortabil, Neuville a decis să împingă limitele în seara zilei de sâmbătă, suferind un accident, care l-a exclus din competiţie, repetând eşecul de la prima etapă.
Astfel, pe primul loc s-a clasat finlandezul Jari-Matti Latvala, care a adus prima victorie pentru Toyota din 1999! Cu un decalaj de 29.2 secunde pe locul doi a venit Ott Tanak (Ford), pe locul trei a ajuns actualul campion,
Sebastien Ogier (+59.5 sec./ Ford), pe patru – Dani Sordo (+2:11.5 min/ Hyundai), iar pe cinci – Craig Breen (+2:51.2/ Citroen).
Aceasta a fost a 17-a victorie pentru Jari-Matti Latvala şi una dintre cele mai emoţionante victorii din cariera sa. Pentru cei de la Toyota, revenirea în WRC, dar mai cu seamă sezonul 2017, însemna doar un an de teste şi acomodare, iar nimeni nici nu şi-a imaginat că victoria va veni atât de rapid. Totuşi, practic toate echipele sunt egale, în ceea ce priveşte noul regulament mai permisibil, datorită căruia potenţialul maşinilor a crescut simţitor, comparativ cu sezonul 2016.
Datorită victoriei sale la volanul noii Toyota Yaris WRC (380 CP şi 425 Nm), Jari-Matti Latvala conduce campionatul după două etape cu 48 de puncte la activ, fiind urmat de către Sebastien Ogier (44 puncte) şi Ott Tanak (33 puncte).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,749
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!