Nissan LEAF porneşte într-un raliu de 16,000 de km! (Video)
26 Aprilie 2017, 13:20
Trebuie să fii foarte încrezut, atunci când decizi să participi într-un raliu cu un vehicul electric. Se pare că cei de la „Plug In Adventures” sunt mai mult decât încrezuţi în vehiculul electric Nissan LEAF, pentru că au decis să
participe în raliul Mongoliei, care are o rută prin munţi cu o distanţă totală de peste 16,000 de kilometri!
Pentru că terenul va fi, în mare parte, accidentat, acest Nissan LEAF numit AT-EV (All Terrain Electric Vehicle),
a primit o suspensie modificată ce a sporit garda la sol, elemente de protecţie în partea de jos, inclusiv o placă din aluminiu de 6 mm, jante Speedline SL2 Marmora de 16 inch “încălţate” în cauciucuri destinate terenului accidentat Maxsport RB3, portbagaj de acoperiş cu o roată de rezervă pe el şi iluminare LED adiţională Lazer Triple-R 16 LED.
La interior au fost eliminate doar centurile de siguranţă spate şi bancheta spate, ceea ce a redus greutatea electromobilului cu 32 de kilograme. Şi acum cea mai importantă întrebare – cum va parcurge cei 16,000 de kilometri acest LEAF AT-EV, având o autonomie de doar 250 de kilometri oferită de pachetul de baterii de 30 kWh?!
Ei bine, potrivit fondatorului „Plug In Adventures”, Chris Ramsey, de-a lungul traseului sunt amplasate mai multe staţii de încărcare rapidă, care sunt capabile să suplinească bateriile până la 80% în aproximativ 20 de
minute, în timp ce în locaţii mai îndepărtate, vor fi utilizate prizele obişnuite de 240 de volţi. Se pare că va fi o aventură extrem de grea.
Chris însă, menţionează că aceasta nu va fi o cursă contra cronometrului, ci o călătorie plăcută, care va oferi posibilitatea de a demonstra populaţiei din regiune capacităţile vehiculelor electrice.
Cea mai lungă expediţie de până acum al celor de la Plug In Adventures, a avut o distanţă de 2,658 de kilometri, pe care aceştia au parcurs-o în doar două zile cu un Nissan LEAF (baterie de 24 kWh), utilizând doar staţiile de încărcare publice gratuite!
Acest Nissan LEAF AT-EV va fi primul vehicul electric, care va participa în Raliul Mongoliei, organizat începând din
anul 2004 pentru a colecta bani pentru caritate, în toţi aceşti ani fiind adunaţi aproape 6 milioane de euro.
Fiecare participant achită o taxă de participare de aproape 1,200 de euro. Să le urăm succes deci celor de la Plug In Adventures în Raliul Mongoliei, care va demara pe data de 16 iulie 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,529
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!