Oficial: Noua Skoda Karoq va înlocui modelul Yeti! (Video)
28 Aprilie 2017, 13:40
Cei de la Skoda au dezvăluit oficial primele imagini foto şi video, dar şi informaţii despre noul său SUV,
care va înlocui modelul Yeti!
Cei de la Skoda au confirmat data dezvăluirii, care va avea loc la Stockholm, Suedia - 18 mai 2017 şi denumirea acestuia – Karoq! Precum şi denumirea fratelui mai mare, Kodiaq, care a provenit de la ursul brun, care locuieşte în Alaska, denumirea Karoq vine de la cuvintele locuitorilor nativi, precum ‘KAA’RAQ’ (automobil) şi ‘RUQ’ (săgeată, făcându-se referinţa la săgeata reprezentată în logoul Skoda).
Deja cunoaştem, că noua Skoda Karoq va fi nu altceva decât SEAT Ateca, cu partea frontală, posteriorul, montantul spate şi interiorul, modificate, iar
ambele modele vor fi construite la aceeaşi uzină cehă din Mlada Boleslav. Acum, cei de la Skoda ne oferă practic toate datele tehnice despre noul Karoq!
Dimensiunile lui Karoq sunt apropiate celor a modelului Ateca, cu mici ajustări, modelul ceh fiind un pic mai lung, datorită părţii frontale alungite cu aproximativ 2 cm.
Astfel, noul Karoq are o lungime de 4,382 mm, o lăţime de 1,841 mm, o înălţime de 1,605 mm şi un ampatament de 2,638 mm. Interesant este faptul că versiunile cu tracţiune integrală 4x4 vor avea un ampatament cu 8 mm mai scurt - 2,630 mm. Soluţiile „Simply Clever” au sporit volumul portbagajului de la 510 litri (Ateca) la 521 de litri pentru Karoq.
Mai mult decât atât, bancheta spate glisantă VarioFlex oferă posibilitatea unui volum al portbagajului variabil de la 479 la 588 de litri (Yeti - 405 litri).
Bancheta spate rabatată va oferi un volum de 1,630 de litri (Yeti – 1,706 litri). Demontând complet bancheta spate se poate obţine un volum generos a portbagajului de 1,810 litri.
Printre tehnologiile moderne noul Karoq va avea blocuri optice opţionale full-LED, şasiu adaptiv cu până la 5 regimuri de condus inclusiv regimul Off-Road, planşă de bord digitală (premieră pentru un model Skoda), WLAN Hotspot, modul de internet ultra-rapid LTE, platforma SmartLink+, care include Apple CarPlay, Android Auto şi MirrorLink, încărcător prin inducţie pentru smartphone şi iluminare ambientală la interior. Nu vor lipsi nici sistemele de siguranţă, precum Lane Assist, Traffic-Jam Assistant, Blind Spot Detect, Front Assist cu detectarea pietonilor şi Emergency Assistant.

Noua Skoda Karoq va fi oferită cu 5 propulsoare la alegere, două pe benzină 1.0 TSI (115 CP) şi 1.5 TSI Evo (150 CP) şi trei unităţi diesel – 1.6 TDI (115 CP) şi 2.0 TDI, cel din urmă fiind disponibil în două versiuni de putere - 150 CP şi 190 CP. Toate propulsoarele sunt turboaspirate, dispun de sistem de injecţie directă, sistem start-stop, sistem de recuperare a energiei şi se conformă normelor ecologice Euro 6.
Cu excepţia dieselului de top, 2.0 TDI (190 CP), care vine standard cu tracţiune integrală 4x4 şi cutie de viteze DSG în 7 trepte, toate propulsoarele sunt disponibile atât cu cutie de viteze
manuală în 6 trepte, cât şi cu cea robotizată cu dublu ambreiaj DSG în 7 trepte. Noul propulsor 1.5 TSI Evo vine cu sistem de dezactivare a doi din cei patru cilindri – asemenea propulsor nu
este disponibil, cel puţin la moment, nici măcar pe Kodiaq, care vine cu unitatea 1.4 TSI!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,698
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!