Premieră: Noile Volkswagen Polo şi Polo GTI! (Video)

Volkswagen Polo este unul dintre cele mai importante modele pentru producătorul german, ocupând locul secund după Golf la vânzări, fiind vândut în cei 42 de ani într-un număr de 14 milioane de exemplare. Astăzi, Volkswagen a dezvăluit la Berlin, noua, cea de-a 6-a generaţie Polo şi versiunea sa de performanţă – Polo GTI. Noua generaţie este cea mai generoasă din istoria modelului, atât privind dimensiunile, cât şi dotările de la bord.
Noul Volkswagen Polo măsoară 4,053 mm în lungime (+81 mm), 1,751 mm în lăţime (+69 mm), 1,446 mm în înălţime (-7 mm) şi are un ampatament de 2,564 mm (+94 mm). Noul Polo a crescut considerabil, fiind acum foarte aproape ca dimensiuni de Golf Mk4 – este cu 96 mm mai scurt, în timp ce ampatamentul este cu 53 mm mai mare! Volumul portbagajului a crescut cu tocmai 71 de litri la 351 de litri comparativ cu generaţia precedentă, considerabil a crescut şi spaţiul de la interior, ocupanţii scaunelor faţă primind cu 15 mm mai mult spaţiu deasupra capului, iar cei de pe bancheta spate cu tocmai 21 de mm mai mult.

Din punct de vedere al designului, noul Polo vine cu un aspect evoluat, puţin mai angular şi cu câteva artificii stilistice, printre care luminile de zi geometrice, integrate în blocurile optice. Cele din urmă, pentru prima dată sunt oferite în versiune full-LED. Opţionale sunt şi blocurile spate LED, fiind în dotare standard pe Polo GTI.
Designul interiorului este realizat în acelaşi stil cu noul noul SEAT Ibiza, cu care împarte platforma MQB A0. Aceleaşi forme mari şi angulare, doar display-ul sistemului multimedia (de la 6.5 la 8 inch) a migrat mai sus, iar prizele climatizării au fost poziţionate mai jos. Pentru prima dată pe modelul Polo este disponibilă planşa de bord digitală – o noutate în acest segment. Aceasta este opţională şi este o premieră pentru întregul grup Volkswagen, fiind noua generaţie Active Info Display.

Potrivit celor de la Volkswagen noul Polo este mai carismatic, mai masculin, mai proaspăt şi se conduce mai dinamic, datorită propulsoarelor potente. Printre cele din urmă se numără unităţile pe benzină 1.0 MPI (65 sau 75 CP), 1.0 TSI (95 sau 115 CP) şi noul 1.5 TSI Evo (150 CP). Există şi versiunea alimentată cu gaz natural 1.0 TGI (90 CP), în timp ce propulsorul diesel 1.6 TDI este oferit în două versiuni de putere - 80 sau 95 CP. Propulsoarele de la 95 CP şi mai mult pot fi cuplate la transmisia robotizată DSC cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.
Cea mai performantă versiune este Polo GTI, care a înlocuit unitatea 1.8 TSI (192 CP) al predecesorului cu noul 2.0 TSI de 200 CP – un nivel similar de putere cu Golf GTI Mk5! Datorită noului propulsor Polo GTI poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.7 secunde. La exterior noul Polo GTI nu se deosebeşte prea mult de versiunea R Line, cu excepţia jantelor, a sistemului de evacuare dublu, logourilor GTI şi accentul de culoare roşie ce trece pe mijlocul calandrului „străpungând” blocurile optice.
Noua generaţie Volkswagen Polo vine şi cu o mulţime de tehnologii la bord, precum încărcare prin inducţie pentru smartphone, buton de pornire a motorului, cruise-control activ, urmărire a unghiului mort cu Rear Traffic Alert, sistem de parcare automat Park Assist, sistem Front Assist cu frânare autonomă şi depistarea pietonilor, limitator de viteză şi senzor pneuri.

În Germania noul Volkswagen Polo va avea un preţ de pornire de 12,795 euro şi va avea sistemul de frânare autonomă în dotarea standard.
0
4,382
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!