VIDEO, FOTO: A doua zi Women SUV Maraton sau cum Moldova poate să te fascineze de un milion de ori pe zi

Deşteptătoarele sunau singuratice în camerele hotelului din Bălţi, în care poposiserăm după prima zi. Somnul nu e niciodată suficient în asemenea călătorii, însă ar fi păcat să dormi prea mult când ai atâtea de văzut!
Una câte una, maratonistele de la Women SUV Maraton se declarau pregătite pentru o nouă zi de aventură motorizată cu Jaguar F-PACE, Nissan X-Trail, Renault Kadjar, Opel Mokka X, Suzuki Vitara S, MINI Countyman şi BMW X1, iar noi, bărbaţii-asistenţi ai acestui maraton, împărţeam cu plăcere cele două maşini „Men’s car” ale noaste – ultra-tehnologizatul Volvo V90 Cross Country şi neînfricatul Hummer H3. Dar nimeni nu sesiza la acea oră a dimineţii cât de plină şi intensă avea să fie această zi cu numărul doi la Women SUV Maraton!

Ziua începuse cu un segment de condus pe un traseu asfaltat, care derivase rapid în prundiş amestecat cu urme de asfalt cariat. Încă de aici se simte deja relieful şi fauna diferită a nordului Moldovei, iar noi parcurgeam un traseu ca un adevărat tunel printre coroanele copacilor uriaşi.
Din staţia radio se auzise o voce salvatoare pentru mea durerea de cap, pe care o simţeam tot mai persistentă din cauza lipsei de somn şi a cafelelor în toi de noapte. Era vocea Dianei Boico, medicul de facto al expediţiei noastre, care ne dăduse la toţi câte o trusă medicală la startul maratonului, bine configurată de către cei de la Berlin-Chemie. Acea voce ne întrebase dacă are cineva dureri de cap sau orice alt disconfort pentru a-i fi administrat un medicament potrivit. Soluţia pentru durerea mea era tocmai inscripţia de pe Jaguarul condus de Diana – Dexalgin – un analgezic pe care l-am luat, pentru ca peste 20 de minute să uit cu desăvârşire de durere şi să revin cu zâmbetul entuziast pe buze la savurarea acestui minunat maraton feminin!

Peste ceva timp ne vedeam cu toţii la Ţaul, în parcul cu conacul lui Pommer, despre care vă povestisem pentru prima dată acum aproape un an. Imensitatea celor peste 46 de hectare ale parcului le-a copleşit imediat pe participante, iar pofta uriaşă de explorare ale acestora le-a provocat să meargă departe în adâncul lui, spre lacul din valea parcului. O linişte absolută pe aici, în acest colţ al Moldovei pe unde rar calcă picior de om.
SUV-urile noastre trebuiau şi alimentate, aşa că, atunci când am ieşit din Ţaul spre Donduşeni, am trecut la o staţie Petrom. Însă chiar şi o asemenea operaţiune simplă precum alimentarea unor automobile devine o activitate de vreo 20 de minute când ai de alimentat aproape zece maşini. Facem totalurile de consum mai pe urmă, însă prima impresie la realimentare este că SUV-urile consumă mai puţin decât ne-am fi aşteptat, datorită ritmului de condus cu viteză mai domoală a acestei expediţii-maraton. Sau poate că maratonistele noastre se străduie atât de bine să ajungă la un condus eficient? Sau spiritul competiţional îşi spune cuvântul?
Mai departe, o situaţie periculoasă de traseu ne-a impus să tragem pe dreapta pentru un nou briefing de securitate. Era momentul acela într-o activitate de grup când se ridică sprâncene în sus, se gesticulează explicativ, dar când trebuie să faci ce ai de făcut de dragul siguranţei, or, ea e cea mai importantă într-o asemenea ecuaţie. Şi, din fericire, s-a trecut cu bine.

Iar de aici încolo a început cea mai aventuroasă parte a explorării nordului ţării, partea care a readus zâmbetele de exaltare pe feţele maratonistelor noastre şi care le-a adus plăcerea de condus în offroad. Planul nostru iniţial era să trecem prin baza unui defileu de la Gordineşti spre sud, defileu poreclit prin părţile locului „La Castel”. Drumul, însă, era închis de la un moment încolo cu o barieră. Ne-am zis că putem să ocolim niţel traseul pietruit pe alături, dar aici exista un vad, iar noi ar fi trebuit să trecem cu SUV-urile prin albia acestui râu. Hm!...
Prima maşină „de test” a fost Hummerul, care a trecut vadul pentru ca să vedem cât de adânc este şi cât de dificil ar putea fi pentru celelalte SUV-uri. Ne-am asigurat că adâncimea apei e relativ mică, deci sigură, iar fundul acestui vad nu e înnămolit, ca să rămânem împotmoliţi pe aici. Le-am dat maratonistelor vestea pe care o aşteptau: „trecem!”.
Una câte una, fetele şi SUV-urile au trecut vadul, cu instrucţiunile noastre ghidate prin staţiile radio. Însă fiecare următoare şoferiţă, cu fiecare următor SUV, prindea tot mai mult la curaj, aşa încât fiecare nouă traversare a râului era tot mai îndrăzneaţă. Aici s-a simţit diferenţa dintre un SUV şi o altă maşină de oraş, ori nu te poţi aventura în asemenea experienţa cu un sedan sau un hatchback, nu? Din fericire, SUV-urile au făcut faţă cu brio, toate fără excepţie. Chiar şi cele cu tracţiune faţă! Şi chiar şi Volvo V90 Cross Country, care nu este un SUV, dar despre care chiar suedezii spun că e mai capabil în offroad ca un SUV. Şi a demonstrat-o şi aici – se descurcă cel puţin la fel de bine precum SUV-urile de rasă!
Probabil că aţi şi văzut această etapă a zilei în transmisiunea video LIVE pe care am făcut-o în acest moment. Dar ce implicare, ce experienţe exaltante pentru echipajele de la bord! Această experienţă ne-a încărcat cu adrenalină şi endorfină pe toţi, aşa încât savuram momentul pe care-l trăiam şi acest loc minunat din Moldova în care ajunsesem. Relieful de pe aici e absolut nespecific pentru ţara noastră, însă tocmai prin asta e frumoasă Moldova de nord, că oferă o variaţie extraordinară de tipuri de relief şi de privelişti!
Între timp ni se alăturase pentru ceva timp şi un prieten cu o motoretă Vespa, iar maratonista Stela Dănilă n-a ratat ocazia să facă câteva poze epice cu ea.

Coloana de SUV-uri a ieşit ulterior pe una din marginile superioare ale defileului şi am continuat să înaintăm în offroad preţ de kilometri buni, până am ieşit din nou la asfalt. E de prisos să mai spunem cât de frumoase erau priveliştile ce ne însoţeau!
Lângă Edineţ am dat şi peste instalaţii eoliene, care făceau Moldova de aici să pară neobişnuită. Hi-tech. Cu grijă faţă de mediu. Progresistă. Dar la fel de frumoasă prin tot ceea ce se vede în jur. Oare nu aşa ne-am dori-o cu toţii?
Aici, maratonistele noastre au avut inspiraţia unei noi sesiuni foto în mijlocul grânelor cu boabe în coacere. Ah, combinaţia dintre frumuseţea femină şi cea a naturii devine tot mai sigur semnătura vizuală a acestui maraton superb!

Apusul se furişa la orizont, iar lumina cerului devenea tot mai magnifică. „Nu ştiu ce fac organizatorii Women SUV Maraton, dar uite cu asemenea privelişti de apus ne delectează în fiecare seară”, spunea pe pagina ei de Facebook Olga Ţapordei. Adevărul e că natura minunată a ţării noastre face totul, ea pictează aceste culori şi aceste forme, aceste raze de soare calde ce scaldă chipurile fetelor!
Diana Guja şi Diana Boico şi-au croit coroniţe din flori, exact ca-n cărţile cele mai frumoase ale literaturii noastre! Jana Michalova medita savuros în mijlocul acestei glii – ah, de fiecare dată când rostesc „glie” îmi amintesc, nu ştiu de ce, de Grigore Vieru, omul care ne-a implantat generaţiei noastre dragostea de ţară. Elena şi Elena, Marianna, Olga, Camelia şi Cristina – au fost surprinsele de obiectivul lui Alex în nişte imagini pur şi simplu epice. Iar Ana şi Elena, dar şi Corina, s-au lăsat purtate de valul libertăţii şi frumosului acestui moment în noi imagini superbe.
Apusul de soare l-am prins pe drumul spre Peştera Elefant de la Buteşti, iar maratonistele noastre, şi mai unite de experienţele acestei zile pline, au pozat pe podul de lemn de aici. O privelişte pe care, dacă ai vedea-o la prima vedere, cu greu ai putea crede că e Moldova. Dar este!
Iar de aici încolo maratonistele noastre au trebuit să dea un test la rezistenţă, conducând un sprint lung tocmai până în satul Bahmut, la Bahmut Club, locul nostru de popas nocturn. Ferice de zilele lungi, care au făcut apusul la fel de lung şi abia în ultime segmente am condus pe timp de noapte, ajutaţi de luminile LED ale SUV-urilor noastre. Dar fetele au rezistat eroic!
Ah, ce zi lungă a fost, dar şi cât de intensă! Şi, aşa cum am promis să facem în Women SUV Maraton, avem un nou video pentru voi cu atmosfera primei zile a maratonului şi tot aici includem LIVE-ul de ieri de pe pagina noastră de Facebook! Savuraţi!

Iar pe noi ne aşteaptă azi experienţe cu totul speciale! Un drum interesat, ce începe chiar de dimineaţă cu noi experienţe, iar diseară organizăm pentru frumoasele noastre maratoniste un White Dress Party! Mmm! Sună intrigant, nu? Urmăriţi-ne în continuu, aici şi în reţelele sociale! Asta e Women SUV Maraton, cea mai tare aventură motorizată a verii!
3
11,318
GALERIE FOTO (116 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!