Hyundai a lansat un SUV electric propulsat de hidrogen

De mai mulţi ani cei de la Hyundai lucrează asupra vehiculelor electrice cu celule de combustibil, care utilizează hidrogenul pentru a genera electricitate. Ultimul model de acest fel, a fost lansat în 2013, fiind SUV-ul Hyundai ix35/Tucson FCEV. Acum, coreenii lansează un nou SUV electric propulsat de hidrogen, care la moment este numit doar „Next Generation FCEV”.
Noul SUV dispune de un motor electric de 120 kW (163 CP) şi 400 Nm, care pune în mişcare roţile faţă şi trei butelii care vor adăposti o cantitate suficientă de hidrogen pentru o autonomie de peste 580 km în ciclul coreean de condus sau peste 800 de kilometri în ciclul european. Astfel, noul FCEV este cu 20% mai puternic şi dispune de o autonomie cu 40% mai mare, faţă de ix35/Tucson FCEV. Potrivit coreenilor noul sistem FCEV este mai fiabil şi va lucra fără intervenţii timp de 10 ani sau 160,000 km.
SUV-ul nu mai este bazat pe un model existent, fiind un automobil dedicat acestei tehnologii, precum sunt rivalii Toyota Mirai şi Honda Clarity. Exteriorul SUV-ului este realizat în stilul conceptului FF Fuel Cell Concept, însă este adaptat producţiei de seriei cu elemente convenţionale. Pentru o aerodinamică îmbunătăţită, mânerile uşilor au fost ascunse.

Interiorul reprezintă o simbioză dintre Mercedes-Benz - volanul şi cele două display-uri imense şi Lexus - forma consolei şi butoanele/rotulele caracteristice.
Potrivit celor de la Hyundai, către anul 2021 oferta vehiculelor electrificate va spori la 31 de exemplare şi va include şi un vehicul dedicat pur electric cu o autonomie de 500 km, inclusiv versiunea electrică a SUV-ului Kona, care va oferi o autonomie de 390 km. În 2021 divizia de lux Genesis, de asemenea, va lansa un sedan electric. SUV-ul propulsat de hidrogen va fi introdus pe piaţă la începutul anului 2018.
0
3,002
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!