Mitsubishi a "lăsat" o cheie tubulară la interiorul motorului unui Mitsubishi Lancer Evolution în timpul asamblării!

18 August 2017, 16:33
Valeriu Bahnaru via Jalopnik.com
Orice producător poate greşi în timpul asamblării unui vehicul – orice se poate întâmpla, atunci când mai asamblarea se efectuează rapid, pentru automobile în producţie la scară mare. Chris, un proprietar american de Mitsubishi Lancer Evolution IX MR din anul 2006, auzind ticăitul ce venea de la chiulasă, a scos capacul motorului pentru a depista problema şi spre surprinderea sa a găsit un cap de cheie tubulară lăsat acolo încă de atunci de când motorul maşinii sale a fost asamblat de Mitsubishi la uzină!
Potrivit lui Chris, el este proprietarul original al maşinii şi nu a umblat niciodată la motor, mai mult decât atât a prezentat dovezi că acea cheie pe care a găsit-o în chiulasă este a companiei nipone Nagahori Heavy Industries, care aprovizionează Mitsubishi cu scule, fapt care a fost confirmat de către reprezentanţii companiei nipone. Cu acea cheie tubulară sunt securizate buloanele chiulasei, iar în timpul asamblării acesta, probabil, a căzut de pe sculă şi a rămas blocată timp de 11 ani în interiorul motorului!
Din fericire cheia tubulară a nimerit între arcul supapei şi pereţii chiulasei şi nu a cauzat defecte motorului, care a parcurs aproximativ 64,000 de mile (103,000 km) în toţi aceşti ani! Cheia tubulară însă a fost afectată de arcul supapei, care a lăsat o urmă adâncă în ea. Contactând pe cei de la Mitsubishi, Chris a dorit ca motorul să-i fie verificat, dacă nu a primit careva defecte din cauza cheii uitate la interiorul lui. La început Mitsubishi a propus să facă verificarea, iar dacă nu se vor depista careva defecte, Chris va fi obligat să achite costurile verificării de aproximativ 300-700 de dolari, fapt care nu l-a mulţumit pe Chris.
Peste mai puţin de 24 de ore, Chris a primit un apel de la reprezentanţii unui alt centru Mitsubishi, care s-au oferit să suporte toate cheltuielile. Astfel, Chris a reuşit să obţină ceea ce şi-a dorit, iar motorul îi va fi verificat gratuit şi reparat gratuit, dacă se va depista că acea cheie tubulară a cauzat careva probleme.
0
3,767
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!