Premieră: noul Volvo XC40!

Volvo a lansat astăzi cel mai compact SUV al său – noul XC40 – în capitala mondială a modei, Milano. Iar creatorii săi au ţinut să sublinieze din start personalitatea distinctă a noului SUV în comparaţie cu modelele mai mari din gamă: noul XC40 nu este doar un frate mai mic al lui XC60 şi XC40, ci mai degrabă un văr, cu rădăcini genetice comune, dar cu o personalitate proprie bine conturată.
Vorbind la propriu, modelul chiar dispune de linii foarte conturate şi proeminente, care să-i evidenţieze această personalitate nouă despre care vorbesc creatorii lui. Grila frontală, spre exemplu, are o formă inversată în concavitate faţă de forma celei de la XC60 şi XC90. Blocurile optice spate sun realizate dintr-o bucată, iar aripile spate sunt mai late decât cele din faţă, accentuând o prezenţă mai dominantă pe asfalt. De asemenea, montanţii spate sunt foarte masivi inclusiv datorită formei portierelor spate, linia vitrată a cărora urcă în sus spre sfârşit, în stilul modelelor italiene de odinioară. Totuşi, acea figură de design a determinat şi prezenţa unui triunghi masiv de geam pe portieră, în schimb a eliminat necesitatea unui geam lateral suplimentar în zona portbagajului.
De altfel, la interior Volvo şi-a dorit să pună un mare accent pe spaţiul lui XC40, aşa că a configurat foarte inteligent spaţiul de aici. Creatorii scandinavi s-au gândit şi la spaţiile adiţionale de încărcare şi au recurs la o soluţie isteaţă la portiere, eliminând difuzoarele audio mari din subsolul uşilor şi înserând difuzoare mai mici la nivelul mânerelor interioare ale acestora. Nu putem să nu menţionăm că la soluţii similare au recurs ceva mai devreme unele mărci premium germane, însă în cazul lui Volvo această mutare a creat mai mult spaţiu decât la alţii, în buzunarul uşei acum încăpând până şi un laptop.
Şi acum să vorbim şi despre chestii tehnice. Noul Volvo XC40 e extrem de important şi prin prisma debutului unei noi platforme tehnice a celor de la Volvo, numită CMA, care va sta la baza tuturor modelelor compacte viitoare Volvo şi chiar Geely, inclusiv modele electrificate din acest segment. În materie de tehnologii şi siguranţă, noul SUV Volvo a preluat tot arsenalul de la fraţii săi mai mari din gamă, aşa că şi XC40 va excela acest capitol.
În momentul lansării, noul Volvo XC40 va fi disponibil cu un propulsor diesel D4 şi un benzinar T5, ambele în patru cilindri, însă ceva mai târziu gama de motorizări va fi suplinită cu versiuni hibride şi chiar o versiune pur electrică! De asemenea, noul XC40 va fi şi primul model Volvo care va primi un nou motor de 3 cilindri.
Partea cea mai fascinantă a debutului noul Volvo XC40, însă, e cu totul alta! Dar despre ea vă spunem în următoarea ştire!
0
3,997
GALERIE FOTO (43 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!