Studiu: 86% dintre cumpărători aleg culoarea nepotrivită a maşinii

Vânzătorii de automobile noi se plâng de multe ori că o maşină cu o culoare mai specială ar putea sta foarte mult timp în showroom, fiind evitată de către cumpărători, care preferă să aleagă culori mai monotone şi mai clasice, gen alb, gri sau negru.
Un nou studiu, efectuat de către Nissan la nivel european, a dezvăluit că 86% dintre cumpărătorii de automobile noi îşi aleg, de fapt, culoarea nepotrivită în showroom în raport cu personalitatea lor şi cu culoarea care li s-ar potrivit cu adevărat.

Studiul a mai relevat faptul că două treimi dintre respondenţi au ales culori conservatoare, în timp ce 38% conduc o maşină gri, argintie sau neagră. În acelaşi timp, 53% din respondenţi declară că nuanţa maşinii a fost un element determinant în alegerea ei. Dintre cei 53%, cam jumătate dintre oameni au declarat că şi-au ales culoarea preferată.

Chestionarele au fost analizate, însă, şi de către psihologi, care au determinat că 86% dintre alegerile consumatorilor nu corespund personalităţii lor, chiar dacă aceştia au declarat că şi-au ales culoarea preferată. Aceeaşi psihologi au declarat că, conform răspunsurilor din chestionare, culoarea care ar trebui să prevaleze în opţiuni în Europa este oranjul, fiind o culoare care semnifică optimism, energie şi spirit vesel.
Tot studiul celor de la Nissan n-a fost făcut doar de dragul unor cifre, ci a fost motivat de apariţia pe piaţă a noii generaţii Micra, care vrea să pună accent pe o paletă mare de culori, invitându-i pe cumpărători să-şi aleagă o culoare mai potrivită şi mai îndrăzneaţă. Pentru acest scop, a fost creat şi un chat bot pe Facebook, care oferă o serie de întrebări respondenţilor, spunându-le la urmă care e, de fapt, culoarea care li se potriveşte.

Dar maşina pe care o conduceţi Dvs. ce culoare are? Ce culoare v-aţi dori?
0
2,803
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!