Moldova: INP sancţionează pietonii!

Deseori pietonii sunt indignaţi de conducătorii auto ce nu respectă regulile de circulaţie, însă chiar pietonii sunt cei, care nu-şi dau seama cum încalcă regulamentul zilnic, punându-şi viaţa în pericol.
În ziua de ieri, 12 octombrie, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat operațiunea „Pietonul” pe întreg teritoriul țării şi anume pe sectoarele de drum unde au avut loc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor.
Astfel, agenții de patrulare au sancționat contravențional în jur de 120 persoane care traversau în locurile interzise cu amendă de la 150 până la 300 lei, iar oamenii cu vârstă înaintată s-au ales doar cu o avertizare și pliante informative.
Potrivit datelor statistice ale INP, în primele 9 luni ale anului curent pe drumurile naționale au avut loc 633 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, 72 de persoane au decedat, iar 564 au fost traumatizate. Din cifra totală 254 de accidente rutiere s-au produs din vina pietonilor, care nu traversau regulamentar, soldate cu 37 persoane decedate și 210 traumatizate.
Operațiunea face parte din cadrul acţiunilor cu genericul “Săptămâna siguranţei rutiere” și are drept scop prevenirea implicării pietonilor în accidentele rutiere. Potrivit celor de la INP diminuarea numărului accidentelor cu implicarea pietonilor depinde de conştiinţa atât a pietonilor, cât şi a conducătorilor auto.
0
2,906
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!