Ofensiva SUV-urilor Skoda dă rezultate remarcabile: recorduri de vânzări pentru marca cehă în Moldova şi în lume

Odată cu lansarea noului Kodiaq, Skoda a anunţat o ofensivă puternică a SUV-urilor în gama sa, menite să catapulteze vânzările Skoda pe majoritatea pieţelor lumii. Deşi deocamdată doar Kodiaq a intrat în forţă pe piaţă, iar noul Karoq abia se pregăteşte să ajungă în primele showroom-uri europene, ofensiva SUV-urilor Skoda dă deja rezultate remarcabile.
La nivel global Skoda a avut în luna septembrie 2017 cele mai mari vânzări lunare din toată istoria sa, livrând clienţilor peste 112,900 de automobile, în creştere cu 5.4% faţă de luna septembrie a anului trecut, iar fiecare din cele 8 luni anterioare ale acestui an a însemnat o creştere semnificativă faţă de rezultatele similare din anul trecut. Din cele 112,000 automobile vândute în septembrie 2017, peste 13,300 exemplare au fost ale noului Kodiaq – prin urmare putem spune că anume Kodiaq i-a ajutat pe cei de la Skoda să treacă peste borna de 100 de mii de automobile livrate lunar. Iar noul Karoq va susţine în scurt timp această cotă tot mai importantă a SUV-urilor în totalul vânzărilor mărcii cehe.
Locul 2 în Moldova. Vânzările lui Karoq iau startul în decembrie!

Creşterile de vânzări ale celor de la Skoda în Moldova sunt şi mai surprinzătoare, marca cehă înregistrând un salt de peste 30% la vânzări faţă de primele 9 luni ale anului precedent şi de +66% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015! Astfel, cu 483 de automobile vândute în perioada ianuarie-septembrie 2017, Skoda şi-a fortificat poziţia a 2-a în clasamentul general al vânzărilor de automobile noi în Moldova, poziţia 1 fiind ocupată, tradiţional, de Dacia.
Chiar dacă în structura de vânzări modele precum Octavia, Superb şi Rapid deţin o cotă majoritară, fiind lideri în segmentele din care fac parte, noul Kodiaq numără deja 68 de exemplare vândute în acest an, iar producţia şi livrările lui se zbat în continuare pentru a ţine pasul cu cererea mare din partea cumpărătorilor autohtoni.
Mai mult ca atât, în curând iau startul şi vânzările SUV-ului mai compact din gama Skoda – noul Karoq! Cei de la Skoda Moldova ne-au confirmat că în luna decembrie a acestui an va fi dat startul primelor comenzi pentru noul Karoq!

Vă reamintim că redacţia PiataAuto.md a testat acum câteva zile noua Skoda Karoq în cadrul testului drive internaţional din Italia, iar în cel mai scurt timp pe site-ul nostru va fi publicată relatarea amplă a impresiilor noastre despre noul SUV Skoda.
0
2,087
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!