Toyota dezvăluie două concepte propulsate de hidrogen!

Toyota dezvăluie ultimele două premiere pe care le va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo. Acestea vor fi două concepte echipate cu propulsii cu celule de combustibil – monovolumul Fine-Comfort Ride şi autobuzul Sora.
Monovolumul electric Fine-Comfort Ride, este propulsat de un pachet de celule de combustibil alimentat cu hidrogen, ce oferă o autonomie de 1,000 km cu un singur plin! Motoarele electrice sunt integrate în roţi. Imensul monovolum are 4,830 mm în lungime, 1,950 mm în lăţime, 1,650 mm în înălţime şi un ampatament de 3,450 mm. Exteriorul este caraghios, dar interiorul care poate adăposti până la 6 persoane, este extrem de futurist. Scaunele rândului întâi şi doi pot fi rotite, pentru a crea un spaţiu mai comod pentru comunicare. Confortul este similar limuzinelor de vârf.
Cel de-al doilea concept este numit Toyota Sora, iar acesta prefaţează viitorul autobuz de producţie ce urmează să fie construit în peste 100 de exemplare începând cu anul 2018 şi va fi utilizat în Tokyo, mai cu seamă pentru jocurile Olimpice şi Paralimpice, care vor avea loc în capitala Japoniei în 2020. Autobuzul poate lua la bord 78 de pasageri, 600 de litri de hidrogen şi dispune de două motoare electrice a câte 154 CP şi 335 Nm. Pachetul de celule de combustibil poate servi şi drept staţie electrică în timpul calamităţilor, fiind capabil să livreze electricitate de 235 kWh2.
Sora este echipată şi cu 8 camere de înaltă rezoluţie, care oferă o viziune la 360 de grade, dar şi anunţă conducătorul despre pietonii sau bicicliştii aflaţi în jurul autobuzului. Aceleaşi camere sunt utilizate de funcţia Automatic Arrival Control, care este utilizată pentru a ajunge autonom în staţie. Autobuzul, de asemenea, dispune de un sistem care reduce bruscarea în timpul accelerărilor.
0
2,246
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!