Bentley a pregătit de curse noul Continental GT3!

În ciuda statutului unui brand de lux, în venele companiei Bentley dintotdeauna a circulat spiritul sporturilor cu motor, ceea ce au demonstrat legendarele Bentley 4 Litre, Speed Six şi Speed 8, care au câştigat în Le Mans.
În ultimii 4 ani producătorul britanic participă cu succes în curse de anduranţă cu modelul Continental GT preparat pentru curse, care a obţinut 45 de victorii în 528 de curse, iar pentru următorul sezon, 2018, producătorul din Crewe a pregătit o nouă maşină de curse, menită să cucerească titlurile din campionatul Blancpain GT Series Endurance Cup, unde va concura cu maşini precum Lamborghini Huracan GT3, Mercedes-AMG GT3 sau Audi R8 LMS.
Noul Bentley Continental GT3 este construit pe baza noii generaţii Bentley Continental GT, de la care a preluat structura din aluminiu, reuşind să coboare greutatea cu mult sub 1,300 kg! Fiind o maşină voluminoasă pentru sporturile cu motor, rezultatele sunt impresionante. Noua maşină de curse a fost proiectată în colaborare cu specialiştii britanici M-Sport, în timp ce propulsorul V8 Twin Turbo de 550 CP a fost elaborat de către britanicii de la Cosworth. Pentru distribuirea perfectă a greutăţii între axe, cutia de viteze secvenţială Ricardo în 6 trepte a fost amplasată pe axul spate. În interiorul cutiei se ascunde şi diferenţialul blocabil, iar arborele cardanic ce vine de la cutie către propulsor este realizat din fibră de carbon.
Exteriorul este extrem de dramatic, fiind, evident funcţional din punct de vedere al aerodinamicii. Eleronul spate este pur şi simplu masiv! Toate elementele aerodinamice, precum şi majoritatea panelurilor caroseriei sunt realizate din fibră de carbon. Jantele sunt de 18 inch, iar lăţimea cauciucurilor de curse este de 355 mm!
Bentley Motorsport va concura în sezonul 2018 Blancpain GT Series Endurance Cup cu două exemplare Continental GT3, care vor debuta în prima cursă a sezonului pe circuitul Monza. Până atunci noul Continental GT3 trece o serie de teste pe o perioadă de 6 luni de zile, inclusiv simulări a curselor de anduranţă de 24 de ore. La moment maşina a fost testată cu succes în Marea Britanie, Franţa şi Portugalia.
0
2,356
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!