Dallara a prezentat primul său supercar de serie - Stradale!

După mai multe luni de zvonuri și poze spion, Dallara, producător specializat pe dezvoltarea bolizilor pentru seriile de curse Formula 3, Indycar și GP2, și-a prezentat primul său super-car de serie, numit Stradale. Prima mașină de serie i-a revenit chiar fondatorului companiei, Giampalo Dallara chiar în ziua când acesta a împlinit 81 ani.
Dallara Stradale este un speedster fără portiere, ce poate fi transformat într-un roadster sau targa, iar fiind instalate sticlele laterale, care, în cazul dat, au și rolul portierelor, super-car-ul se transformă într-un coupe! Stradale poate fi comandată cu un spoiler pentru a asigura o forță de apăsare de 820 kg la viteze maxime.
Dallara Stradale este pusă în mișcare de către un propulsor turboaspirat de doar 2.3 litri cu 4 cilindri în linie, de origine Ford, instalat inclusiv și pe Mustang, ce dezvoltă 400 CP și 500 Nm cuplu maxim, transmis cu ajutorul unei cutii manuale cu 6 trepte pe puntea spate. Opțional se poate opta pentru o cutie robotizată cu padele de schimbare a vitezelor, menit să asigure o accelerare mai rapidă.
Masa super-car-ului constituie doar 855 kg, grație faptului că elementele caroseriei sunt compuse din fibră de carbon. Având o masă atât de mică și un cuplu atât de impunător, Dallara Stradale are nevoie de doar 3.25 secunde pentru a atinge 100 km/h, viteza maximă fiind de 280 km/h.
În total vor fi produse 600 exemplare Dallara Stradale în următorii 5 ani. Prețul pentru versiunea de bază constituie 155,000 euro fără taxe, iar cu dotările opționale (printre care și parbrizul) prețul super-car-ului depășește 186,000 euro.
0
2,209
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!