Fisker va dezvolta baterii ce pot fi încărcate într-un 1 minut!

Henrick Fisker, designer automobilistic de origine daneză și fondatorul companiei Fisker Inc. a revenit la idea de a crea un automobil electric de serie cu totul nou. Astfel, Fisker a anunțat că următorul automobil electric produs de compania sa va avea la bază o baterie solid-state, care va putea fi încărcată pentru o autonomie de 500 mile (804 km) în doar 1 minut!
Cu ceva timp în urmă Fisker și echipa sa intenționau să folosească acest tip de baterii cu capacitate extinsă în dezvoltara vehiculelor sale electrice, pentru ca mai apoi să recurgă la bateriile de tip Li-ion în producția sedanului Fisker EMotion, chiar dacă cele de tip solid-state pot depozita o capacitate de energie mai mare într-un volum mai restrâns. Totuși, performanțele mici la temperaturi joase și prețul mult prea mare a bateriilor solid-state încă nu permite folosirea acestora în industria auto pe scară largă.
În prezent, însă, Fisker Inc. declară că a găsit căi de depășire a obstacolelor ce stau în fața folosirii bateriilor de tip solid-state. Compania deja a patentat noua baterie de tip solid-state ce urmează să fie pusă la baza unui automobil electric până în 2023. Până atunci, deja în 2019, Fisker va scoate pe piață sedanul său electric de lux Fisker EMotion, bazat pe baterii de tip Li-ion ce, odată conectate la noile rețele UltraCharger™, vor putea fi încărcate suficient pentru o autonomie de 160 km în doar 9 minute.
De menționat, că deocamdată nu a fost construită nici o stație de alimentare Ultra Charger™. Prototipul noii baterii de tip solid-state al celor de la Fisker va fi prezentat la Consumer Electronics Show (CES) în 2018.
0
2,566
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!