Noua Tesla Roadster accelerează în 1.9 secunde şi are o autonomie de 1,000 km! (Video)

Pe lângă camionul electric, cei de la Tesla au avut o premieră surpriză - ce de-a doua generaţie Tesla Roadster! Faţă de prima generaţie, care a fost creată pe platforma de Lotus Elise, noua generaţie este un model absolut nou, care păstrează caracterul predecesorului – acoperişul demontabil de tip Targa. Aspectul este laconic, dar stilat, amintind de Porsche 918 Spyder, prin forma aripilor faţă, jante şi elementele aerodinamice laterale spate, identice pachetului Weissach. Interiorul este la fel de laconic, având 4 locuri.
Cele mai impresionante însă, sunt datele tehnice. Noua Tesla Roadster are trei motoare electrice care dezvoltă un cuplu monstruos de 10,000 Nm! Da, nu este o greşeală – zece mii de Newtoni metri! Datorită acestei forţe imense, Tesla Roadster promite o acceleraţie de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) de doar 1.9 secunde, în timp ce până la 100 mile pe oră (161 km/h), hyper-car-ul electric va accelera în 4.2 secunde! O pătrime de milă (402 metri) va fi înghiţită în 8.9 secunde. Impresionantă este şi viteza maximă – peste 400 km/h! Având un pachet de baterii de 200 kWh (de două ori mai mare decât pe Model S P100D), noua Tesla Roadster va indica o autonomie de 1,000 km, evident, în regimuri „liniştite” de condus!
Potrivit lui Elon Musk, aceste date tehnice se referă la prototipul dezvăluit aseară şi la modelul incipient de producţie, iar atunci când Tesla Roadster va intra în producţie în anul 2020, va debuta şi o versiune mai performantă!
Preţul unei Tesla Roadster va fi de 200,000 de dolari, iar rezervarea acesteia va fi de 50,000 de dolari. Va exista ediţia fondatorilor „Founders Series” – 1,000 de clienţi care vor achita suma integrală de 250,000 de dolari pentru această ediţie, vor fi primii care vor primi hyper-car-ul electric.
0
4,890
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!