Tesla a dezvăluit oficial primul său camion electric!

Viitorul camioanelor, așa a fost numit primul camion Tesla de către directorul executiv Elon Musk.
Americanii declară că noul camion electric poate parcurge până la 800 km cu remorcă cu un tonaj util de până la 36 tone! Viteza de accelerare este și ea una impresionantă – 20 secunde până la 60 mile/h (96 km/h) cu aceeași sarcină totală – mai rapid decât orice camion pe motorină! Fără remorcă, atenție, camionul atinge aceeași viteză în 5 secunde! Asemenea performanțe camionul le indică datorită celor patru motoare electrice, ce pun în mișcare două punți din spate.
Camionul este dotat cu mai multe sisteme de asistență pentru șofer, printre care un sistem sofisticat ce vine să ajusteze instantaneu cuplul distribuit pentru fiecare roată independent, pentru a exclude un eventual derapaj. Deja în dotarea de bază fiecare camion va beneficia de un sistem de menținere a benzii de circulație și de frânare automatizată în fața unui obstacol.
Chiar dacă acesta este primul camion creat de Tesla, producătorul asigură viitorii clienți cu o garanție de 1 milion mile! În viitorul apropiat, Tesla va crea noi stații de alimentare cu energie electrică pentru clienții săi, numite Megacharger, ce vor asigura camioanele, în doar 30 minute, cu energie suficientă pentru parcurgerea a 400 mile.
0
3,835
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!