NEVS a prezentat sedanul electric de serie 9-3!

Automobilele producătorului suedez Saab, aflat pe acele timpuri în componenţa concernului General Motors au fost scoase din producţie în 2011. Mai târziu, compania suedeză NEVS a achiziţionat de la gigantul american activele Saab şi a continuat producţia sedanurilor 9-3 pentru o perioadă scurtă de timp. În 2014 producţia a fost stopată definitiv, iar compania NEVS a început elaborarea planului de dezvoltare pentru viitor. Cu un an mai târziu compania NEVS a primit sprijin financiar de la investitorii chinezi, iar în vara 2015 a început colaborarea şi construcţia primei uzine comune în China cu producătorul Dongfeng. Tot atunci, concernul suedez de apărare Saab AB a retras companiei NEVS licenţa pentru folosirea brandului Saab şi a fost luată decizia de a produce modelele Saab 9-3 în versiune electrică sub un nou brand – NEVS.
În vara acestui an NEVS a prezentat două concepte care prefațau viitoarele modele electrice ale companiei, un sedan şi un break, bazate pe platforma tehnică Saab 9-3 care, însă, vor ajunge în producţie de serie ceva mai târziu.
În aceste zile în Tianjin a fost inaugurată uzina NEVS şi a debutat primul prototip de serie al companiei. Primul model va fi un sedan care, în ciuda conceptului prezentat în acest an, are un design similar modelului Saab 9-3 prezentat pentru prima dată acum mai bine de 15 ani în urmă, cu mici actualizări. Modelul, ce a primit denumirea NEVS 9-3 EV, a beneficiat de lumini de zi de tip LED încorporate în blocurile optice, preluate fără schimbări de la Saab 9-3, şi în bara de protecţie faţă. Vizual, habitaclul a rămas neschimbat, însă modelul a primit o planşă de bord digitală şi poate fi dotat, opţional, cu un ecran tactil al sistemului multimedia pe consola centrală. Prin intermediul unui program instalat pe smartphone, proprietarul va putea acţiona unele din sistemele automobilului, precum lacătul centralizat şi sistemul de aer condiţionat.
Producătorul nu oferă prea multe detalii despre substratul tehnic al automobilului. NEVS 9-3 EV este pus în mişcare de către un motor electric de 177 CP, ce se alimentează de la un acumulator de 46.2 kWh. Având o greutate de circa 2.2 tone automobilul ar fi capabil să parcurgă până la 300 km "cu un singur plin".

În prezent, uzina din Tianjin a început producţia sedanurilor în regim test. Producţia de serie va începe în primăvara 2018, iar startul vânzărilor este planificat pentru luna iunie în China. Pentru început, compania va produce până la 50 mii unităţi NEVS 9-3 EV pe an, pentru ca mai târziu acest volum să fie mărit până la 220 mii exemplare, iar anual compania va lansa câte 2 modele electrice absolut noi. Preţurile pentru NEVS 9-3 EV, cât termenii apariţiei modelului pe alte piețe nu au fost numite.
0
2,680
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!